Vegetarisch burrito bowl

Vegetarisch burrito bowl

Goed gevulde en gezonde, glutenvrije burrito bowl met verse groente, kaas en zelfgemaakt vegetarisch gehakt gemaakt van stukjes tempeh

Comfortfood in een bowl

Dit is een recept voor een goed gevulde burrito bowl die gezond is door de verse groente. Gegeten met vegetarisch gehakt gemaakt van tempeh en kruiden en geserveerd met kaas en saus. Gezonder comfortfood met een vegetarisch tintje en vol groente.

De laatste tijd wat ik veel tempeh en leek het mij een goed idee om tempeh in hele kleine stukjes te hakken. Hierdoor krijg je een beetje het idee van gehakt. Ik vind de smaken van een burrito heel erg lekker en dacht dat dit vast ook wel een gerecht kon worden voor door de weeks…

Na wat brainstormen kwam ik eruit dat ik een gezonde, vegetarische burrito bowl wou maken met tempeh als gehakt vervanger. Want als ik een goede vervanger bedacht heb voor het gehakt kan ik bijvoorbeeld ook mijn favoriete pasta met rode saus eens maken met tempeh gehakt. Zo gedacht en zo gedaan dus ik ging aan de slag!

In een burrito gaat meestal gehakt, kaas, knoflook saus of chili saus, tomaat, paprika, jalapeno’s, ui en knoflook. Dit zijn ingrediënten waar ik veel mee kan! Ik verbrokkelde de tempeh en bakte die met knoflook en ui in de pan. Tomatenpuree en kruiden erbij en je het een goedje dat heel veel lijkt op gehakt. Verder sneed ik de groente, deed ik er nog wat komkommer bij en kookte ik quinoa.

Alles samen voegen in een bowl, beetje kaas en saus erbij en je bent klaar! De tempeh in combinatie met de quinoa is super lekker en ik had bijna het idee dat ik gehakt at. Verder vult dr bowl super goed en smaakte heerlijk!

Mocht je nou denken: Wat een gedoe met die tempeh… snap ik dat volkomen. Gebruik dan gewoon gehakt of vegetarisch gehakt. Net zo lekker en zo geef je je eigen draai aan dit recept! Dat is juist alleen maar leuk!

Ik hoop dat je er van geniet en net als ik dit vaker gaat maken!

Vegetarisch burrito bowl

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • Gehakt
 • 200 a 225 gr tempeh

 • 2 el tomatenpuree

 • 30 ml water

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 ui

 • 1 el soja saus

 • 1/2 tl komijnpoeder

 • 1 tl gedroogde peterselie

 • peper/zout

 • cayenne poeder naar smaak

 • Bowl
 • Quinoa

 • Tomaat

 • Komkommer

 • Paprika

 • Mais

 • Lente ui

 • Kaas

 • Knoflooksaus/chili saus

Bereidingswijze

 • Snipper de ui en knoflook en snijd de tempeh in kleine maar grove stukjes
 • Verwarm een el olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig
 • Voeg de tempeh toe en bak tot de stukjes lichtbruin kleuren op middel hoog vuur
 • Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en blus af met het water en de kruiden
 • Laat het geheel ongeveer 5 minuten door bakken/sudderen op laag vuur zodat de tempeh goed kan kruiden
 • Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking
 • Snijd de groente in stukjes, rasp de kaas en zet je sausjes klaar
 • Als de quinoa en het “gehakt” klaar zijn voeg je alles samen in een bowl en serveer je die met de groente, kaas en saus

Notities

 • Je kunt deze maaltijd ook heel goed van tevoren klaar maken en opbakken/verwarmen als je wilt of koud eten
Vegetarisch burrito bowl
Hier heb ik de gehakt gebruikt op een Nacho schotel van zoete aardappel! Erg lekker en ik miste ook hier weer niet het echte gehakt…

P.s. ik ben benieuwd of jij deze burrito bowl gaat maken en dan met tempeh of met (vegetarisch)gehakt. Laat je mij deze creatie of een van jou andere creaties gebaseerd op mijn blog zien? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Hier heb ik nog veel meer vegetarische inspiratie staan en hier al mijn dinner recepten. Neem daar vooral een kijkje als je nog op zoek bent naar meer inspiratie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*