Glutenvrije appel crumble toetje

Appel crumble toetje

Makkelijk, glutenvrij toetje van warme appel met rozijnen en een zelfgemaakte speculaas crumble bovenop. Extra lekker met een bolletje ijs of slagroom!

Een crumble toetje waar je blij van wordt!

Dit is een makkelijk, glutenvrij toetje van warme appel met rozijnen en een zelfgemaakte speculaas crumble. Ga voor extra feestelijk met een bolletje ijs of slagroom erbij en je toetje is snel geregeld. Een toetje dat binnen een paar minuten op tafel staart maar succes gegarandeerd!

Glutenvrije appel crumble als toetje

Ik ben gek op het maken van crumbles! Nu heb ik al meerdere crumble ontbijtjes op mijn website maar nog helemaal geen echt toetje ermee. Dus ging ik aan de slag met het maken van een crumble toetje.

Omdat ik gek ben op appel vond ik dat de appel de hoofdrol moest gaan spelen in mijn glutenvrije toetjes crumble. De appel wordt zo lekker zacht als je hem een half uurtje in de oven stopt. En wanneer je deze dan vult met rozijntjes eet je al bijna een appeltaart!

Om in de feestdagen te blijven maakte ik de crumble met speculaaskruiden. Dat vind ik altijd lekker maar met Sinterklaas en kerst kom je deze smaak overal tegen. Mij hoor je niet klagen en ik ga zeker mee in deze speculaas gekte…

Eigenlijk was dit ook weer zo makkelijk om te maken maar gesmuld dat we hebben. Ik at dit toetje gewoon met wat kokosyoghurt maar moet je er eens een bolletje kaneelijs bij bedenken en een toefje slagroom… Dat ga ik de volgende keer zeker weten doen!

Maar voor nu kun je hieronder het recept lekker lezen en zelf aan de slag ermee!

Appel crumble toetje

Recipe by lislovescookingCourse: crumble, feestdagen, Toetje, Zoet
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • 2 appels

 • 30 gr boekweitmeel of amandelmeel

 • 30 gr boekweitmeel

 • 1 tl speculaaskruiden

 • 20 gr (plantaardige) boter

 • 1 el amandelmelk

 • snufje zout

 • 30 gr rozijnen

 • 1 el ahornsiroop of honing

 • (plantaardige) boter om in te vetten

Bereidingswijze

 • Maak de crumble door het boekweitmeel, tijgernotenmeel, speculaaskruiden en zout te mengen met het boter tot een kruimelig geheel
 • Vet een ovenschaal in met wat boter
 • Week de rozijnen een paar minuten in heet water
 • Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis
 • Vet de appels heel lichtjes op de schil in
 • Leg de appels in de ovenschaal en als je van zoet houdt schenk je er alvast een beetje honing of ahornsiroop overheen
 • Verdeel de rozijnen over de plekken van het klokhuis
 • Verdeel de crumble over de appels
 • Bak de appels in 30 minuten zacht en de crumble krokant
Sinterklaas toetje

P.s. ga jij dit toetje maken of een van mijn andere toetjes recepten? Laat je mij dit dan weten of zien? Vind ik leuk! Dat kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*