Kaas rozijnen broodjes

Kaas rozijnen broodjes

Glutenvrije zachte broodjes gemaakt met geraspte kaas, rozijnen en gezoet met honing voor een hartig en zoet broodje tegelijkertijd

Hartige en zoete broodjes voor je ontbijt of lunch

Klein glutenvrije broodjes gemaakt van glutenvrij meel en op smaak gebracht met geraspte kaas, rozijnen en honing. De broodjes hebben zo een hartig en zoete kant. Ideaal voor als je niet kunt kiezen of je trek hebt in iets zoets of iets zoutig!

Deze broodjes creëerde ik bijna uit een soort herinnering. Vroeger at ik heel vaak lunch bij opa en oma. Hun huis zat op de terugweg van school en ik had een rooster waarbij ik twee dagen per week vroeg uit was. Heel vaak stopte ik dan bij opa en oma en kon ik lekker mee lunchen. Standaard nam ik dan altijd twee boterhammen met kaas en appelstroop en eentje met duo penotti met banaan.

Kaas rozijnen broodjes

Tegenwoordig eet ik bijna geen brood meer. Maar als ik bij opa en oma ben toch wel weer! Alleen de combinatie van kaas en appelstroop vind ik echt heel lekker, te lekker om alleen maar af en toe te eten. Dit was de reden waarom ik een glutenvrije variant ben gaan bedenken. Persoonlijk vind ik deze broodjes ook wel een beetje op de rozijnen ciabatta’s lijken die je kunt kopen in de supermarkt.

De rozijnen zorgen voor een zoetje en de kaas voor een zoutje. Dit vind ik echt een topcombinatie en deze broodjes gaan daarom nog vaak mijn oven uitrollen. Ze zijn ideaal om mee naar werk of school te nemen… Snel gemaakt, lekker van smaak en invriesbaar!

Kaas rozijnen broodjes

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

5

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

triangel bakvorm *

Ingrediënten

 • 100 gr boekweitmeel

 • 2 eieren

 • 100 gr kwark

 • 1 tl bakpoeder

 • 50 gr rozijnen

 • 75 gr (oude) kaas

 • 25 ml amandelmelk

 • 1 el en 1 tl honing

 • snufje zeezout

  *geen triangel bakvorm? Gebruik dan muffin vormpjes of een cakevorm en snijd er plakjes vanaf!

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet, als het nodig is, je broodbak vormpjes in
 • Meng de boekweitmeel en zout met de eieren, melk en de kwark
 • Roer alle rozijnen en 50 gr geraspte kaas door het beslag samen met het bakpoeder en de honing
 • Proef of jij het beslag zoet genoeg vind en voeg anders nog wat honing toe
 • Schep je beslag in de vormpjes en strijk het beslag glad
 • Verdeel de overige kaas over de broodjes
 • Bak de broodjes in 20 a 25 minuten gaar en goudbruin
 • Laat ze even afkoelen voordat je ze uit hun vormpje haalt

Notities

 • Deze broodjes kun je ook goed invriezen

P.s. ga jij deze broodjes ook maken? Laat je mij dan dit weten? Vind ik leuk! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Een reactie hieronder kan ook! En ben je op zoek naar nog meer zelfgemaakte glutenvrije broodjes? Kijk dan eens hier!

P.s. extra… dit recept staat ook op de website van OhMyPie! Zeker een aanrader om daar eens te kijken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*