Granola die glutenvrij is met de smaak van appeltaart gemaakt met stukjes appel, crunchy boekweit, kokos snippers en rozijnen
Appeltaart in de vorm van granola zodat je ontbijt naar taart smaakt
Granola met de smaak van appeltaart… dat klinkt als een glutenvrij ontbijt feestje voor mij! Appeltaart is echt mijn favoriete taart en appel mijn favoriete fruit. Maar niet alleen door de appel vind ik appeltaart zo lekker.. Nee kaneel en rozijnen zijn gewoon top en dan zo’n heerlijke koekbodem erbij maakt het voor mij perfect!
Ik probeer zo vaak de smaak van appeltaart na te maken. De ene keer is dit in de vorm van ontbijttaartjes, koekjes of gewoon een echte taart. Kijk dan ook niet verbaasd als je zoveel recepten met appel op mijn blog vind… Nu weet je waarom!
Maar om terug te komen op de granola… In deze granola zitten stukjes appel verstopt. De appel wordt meegebakken in de oven en zorgt voor heerlijk zoete stukjes in de granola. Verder heb ik alles gekruid met kaneel, net als in appeltaart, en voegde ik als zoetmaker een beetje honing toe. Er zit een krokantje in van boekweitkorrels die geroosterd worden en stukjes kokos chips die zorgen voor een extra smaakje!
Ik vond dit een van de lekkerste granola’s die ik ooit gemaakt heb. Met het hele recept maakte ik een kleine pot vol. Hiervan kan ik persoonlijk denk rond de 6 keer van ontbijten… Als die mijn ontbijt al red, want als toetje of tussendoortje gewoon lokt die pot mij ook de hele tijd..!
Appeltaart granola
Course: ontbijt1
servings5
minutes30
minutesIngrediënten
75 gr boekweitvlokken/havermoutvlokken
25 gr boekweitkorrels
20 gr kokosflaxes
1/2 appel
20 gr appelmoes
20 gr kokosolie
1 el honing
1 tl kaneel
25 gr rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
- Snijd de halve appel in kleine stukjes
- Meng de vlokken met de boekweitkorrels, kokos, appelmoes, honing, kaneel, kokosolie en de in stukjes gesneden appel
- Zorg dat alles goed gemengd is en verdeel dit over de bakplaat
- Bak de granola goudbruin en krokant in ongeveer 20 a 30 minuten (houd vooral goed in de gaten want elke oven is anders) hussel elke 10 minuten even door elkaar
- Laat de granola volledig afkoelen in de oven zodat de appelstukjes goed kunnen indrogen
- Meng als de granola bijna afgekoeld is (ongeveer na 10 a 15 minuten) de rozijnen door de granola
- Bewaar alles in een goed afsluitbare pot
Notities
- P.s. als je de granola lang wilt bewaren let er dan wel op dat je appel echt goed gedroogd is. Anders kan de appel bederven. Bij mij was de truck de granola gewoon helemaal te laten afkoelen in de oven op de bakplaat zelf.
P.s. ik ben benieuwd of jij ook zo van granola houdt en of jij deze appeltaart granola ook een keer gaat maken. Laat je mij het weten als je dit recept of een ander ontbijt recept van mijn blog gaat maken? Dit kan via Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking. Maar een leuke reactie hieronder vind ik ook erg leuk!
Pingback: 135 ontbijtrecepten zonder boterham - FoodQuotes