Cheesecake ontbijttaartje

Cheesecake ontbijttaartje

Een kleine, glutenvrije cheesecake als ontbijttaartje met blauwe bessen, heerllijke chocolade kruiden en kleine chocolade stukjes

Een klein taartje om mee te ontbijten met havermout en blauwe bessen

Een heel simpel ontbijtje die er toch heel erg fancy uit ziet is iets waar ik graag voor ga… Zo ontstond ook dit ontbijtje. Een kleine, glutenvrije cheesecake als ontbijttaartje. Totaal niet moeilijk om te maken maar de smaak is heerlijk en het uiterlijk ziet er top uit!

Voor dit taartje maakte ik eigenlijk hetzelfde als je zou doen met overnight oats. Ik mengde boekweitvlokken met kwark en kruiden tot een beslag en schepte dit in een vormpje. Het enige verschil is dat dit taartje in de oven gaat en overnight oats bij mij meestal niet… (wie weet moet ik dat is proberen)

Het eindresultaat is een cheesecake met een zachte bodem die de structuur heeft van havermout. Zoet, mooi, lekker, makkelijk, fancy en gezond. Wat wil je nog meer?

Het recept staat hieronder stap voor stap beschreven zodat ook jij dit lekkere en makkelijke taartje kan maken!

Cheesecake ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijt, mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

taartje van 12 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 30 gr boekweitvlokken/havermout

  • 50 gr kwark

  • 25 gr appelmoes

  • 1 tl Living’ la Vida Choca*

  • 1 tl honing

  • Cheesecake
  • 50 gr kwark

  • 50 gr blauwe bessen

  • 1/2 tl honing

  • 1/2 tl vanille aroma

  • Topping
  • 50 gr blauwe bessen

  • 1 el cacao nibs

    * kaneel, suiker en cacao poeder werkt ook heerlijk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm goed in of bekleed deze met bakpapier
  • Meng de boekweitvlokken met de kwark, appelmoes, honing en kruiden tot een egale massa
  • Schep dit in het vormpje en spreid met een natte lepel/spatel uit over de bodem en rand van het vormpje (als de spatel nat is plakt het beslag er niet aan vast)
  • Meng de kwark, blauwe bessen, honing en vanille aroma door elkaar en schep dit in het taartje
  • Bak het taartje 30 minuten in de oven en laat het taartje daarna goed afkoelen met de deur van de oven op een kier
  • Zodra het taartje helemaal is afgekoeld zet je je taartje voor minimaal vier uur in de koelkast maar liever de hele nacht
  • Serveer met blauwe bessen en cacao nibs

Notities

  • Het taartje blijft 2 a 3 dagen lekker in de koelkast als je je taartje goed afgedekt houdt

P.s. ik ben toch wel heel erg nieuwschierig naar wat jij van dit taartje vind. Laat je mij weten wat je van dit ontbijttaartje of een van de andere ontbijttaartjes op mijn blog vind. Dit kan in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Een foto vind ik helemaal leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *