Quinoa crumble met fruit

Fruitige quinoa crumble

Een glutenvrije crumble van havermout en quinoa gecombineerd met rood fruit en appel die zorgen samen voor een zoete en knapperige smaakbeleving

Rood fruit en appel omgetoverd tot een heerlijke crumble met quinoa

Laatst zag ik ergens op Instagram dat je quinoa kunt bakken in de oven zonder het te koken. De quinoa poft dan een soort van en dan krijt het een knapperige, nootachtige smaak. Dit leek mij zo lekker dat ik meteen aan de slag ben gegaan en zo ontstond deze glutenvrije crumble met quinoa en fruit!

Ik maakte een lekker ontbijtje met rood fruit en appel. De quinoa combineerde ik met boekweitvlokken en suiker zodat de crumble lekker zoet word en een goeie crumble maakt. Want hoe lekkerder de crumble hoe lekkerder het hele gerecht is.

In de oven poft de quinoa echt heel goed en de smaak ik anders dan wanneer je het kookt. De quinoa wordt hard en smaakt veel nootachtiger. De crunchy kraak tussen je tanden wanneer je koud maakt het een heel interessant gerecht waarmee zoveel opties ontstaan!

Dat quinoa te poffen is ga ik zeker onthouden en verder mee experimenteren. Ik vraag mij namelijk af of dit ook kan met boekweitkorrels, havermoutkorrels en rijst… Interessante probeersels worden dat!

Maar voor nu deze fruitige quinoa crumble die ook zo bij jou uit je oven kunt rollen!

Fruitige quinoa crumble

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • Vulling
  • 75 gr rood fruit

  • 1 appel

  • 1/2 tl kaneel

  • 1 tl boekweitmeel

  • Crumble
  • 1 tl boter/kokosolie

  • 1 tl kokosbloemsuiker

  • 10 gr (ongekookte) quinoa

  • 15 gr boekweitvlokken/havervlokken

  • 5 gr boekweitmeel

  • 1 tl water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 190 graden en vet een oven bestendig schaaltje in
  • Meng alle ingredienten voor de crumble door elkaar met je handen tot een kruimelig geheel
  • Zet aan de kant en snijd de appel in stukjes
  • Meng de appel met het rode fruit, de kaneel en het boekweitmeel
  • Schep het fruitmengsel in het schaaltje en strooi de crumble hier overheen
  • Bak je crumble in 30 minuten gaar in de oven
  • Na 30 minuten laat je je crumble nog even 5 minuten afkoelen uit de oven en dan kun je genieten van je ontbijtje

P.s. ik ben benieuwd hoe jij deze crumble met quinoa vind. Laat je mij dit weten in de reacties of op Facebook of Instagram met @lislovescooking of #lislovescooking? Vind ik leuk! En als je nog meer crumbles zoekt… dan heb ik daar een hele pagina voor!

2 Comments

  1. Wat een mooi blog heb je Melissa!
    En erg uitnodigend om je gerechten ook te maken door de mooie foto’s en de duidelijke omschrijving. De omschrijving is goed leesbaar door je stapjes die je maakt en het is op een leuke persoonlijke manier op “papier” gezet.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*