Italiaanse stoofpot

Italiaanse stoofpot

Een echte stoofpot van kip, spekjes en paprika, de stoofpot heeft een Italiaanse smaak en is heerlijk bij aardappeltjes of pasta

Een romige, goed gekruide stoofpot met een Italiaans tintje

Ik maak het niet vaak… maar als ik het maak geniet ik er ook echt van. Een echte stoofpot van malse kip stukjes, gebakken spekjes en rode paprika. De stoofpot heeft een Italiaanse en romige smaak. Smaakt heerlijk bij aardappeltjes of pasta. Echt winters comfort food of perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden en of familie.

Deze stoofpot maakte ik met kip, spekjes, champignons en paprika. De paprika zorgt voor een frisse en zoete smaak in de toch een beetje winterse stoofpot. Een combi die je misschien niet verwacht, maar wel heel lekker is. De zoete paprika met de kip, spekjes en champginons combineren heel lekker en je kunt er veel verschillende bijgerechten bij serveren. Ik serveerde er gebakken kriel aardappeltjes bij, maar gnocci, pasta of rijst kan ook heel goed. Wat mij ook erg lekker lijkt is deze stoofpot met een frisse salade en wat stokbrood om in de saus te dippen.

Je staat dan wel even iets langer in de keuken voor dit gerecht, maar dan heb je ook echt wel wat! Een aanrader voor luxere maaltijden of wanneer je zin hebt om lekker uitgebreid te koken…

Italiaanse kippenstoof

Recipe by lislovescookingCourse: dinner
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 125 gr spekblokjes

  • 300 gr kippendijfilet

  • 250 gr kastanje champignons

  • 1 rode paprika

  • 125 ml kookroom (ik gebruike soja cuisine light)

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 200 ml water

  • 1 el Verstegen Pasta kruiden

  • 1/2 tl rozemarijn

  • 2 el maizena

  • handje verse basilicum

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de kip in blokjes, de paprika in niet te kleine stukken en de champignons in plakjes
  • Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook
  • Voeg de spekjes toe en bak deze krokant
  • Als de spekjes krokant zijn bak de kip die minuten en voeg dan de champignons toe
  • Bak dit alles voor vijf minuten, voeg dan de paprika, bouillon blokje en pasta kruiden en rozemarijn toe, bak dit nog voor een minuut en draai dan het vuur wat lager
  • Voeg het water en de kookroom toe en laat dit ongeveer 10 minuten op het vuur met de deksel op de pan
  • Haal de deksel van de pan, roer de maizena door de stoof en laat je stoof indikken (je moet nog wel wat vocht overhouden anders wordt je stoof droog)
  • Snijd de verse basilicum in stukjes en roer deze op het laatste door de stoof

Notities

  • Je kunt deze stoof heel makkelijk van tevoren maken en later weer opwarmen op laag vuur

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze stoofpot vind en wat jij er bij serveert. Laat je mij dit weten in de reacties? Als je een foto hebt kun je mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens voor meer heerlijke maaltijden!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *