Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven

Goed gekruide en knapperige aardappeltjes die gebakken zijn in de oven met olijfolie, stukjes verse knoflook en gedroogde basilicum

Gekruide en krokante aardappeltjes uit de oven

Gebakken en knapperige aardappeltjes uit de oven met olijfolie, stukjes verse knoflook en gedroogde basilicum vind ik een van de lekkerste dinner gerechten om te eten! Maar dan moeten de aardappeltjes ook wel echt goed gebakken zijn. Lekker krokant en goed gekruid met veel smaak.

Ik ging aan de slag met verse kriel aardappeltjes. Aardappeltjes die niet geschild, voorgekookt of bewerkt zijn. Ik liet de aardappeltjes lekker in hun jasje zitten en bakte ze in de oven. Hierdoor krijg je een heerlijk krokant schilletjes van de aardappel en de aardappel zelf wordt uit zichzelf zacht gestoomd. Het lijkt bijna op kleine gepofte aardappeltjes in een ovenschaal.

Door kruiden toe te voegen als je ze in de oven schuift bakken de kruiden lekker mee. De aardappeltjes nemen alle smaak aroma’s over en krijgen hierdoor erg veel smaak.

Het lijkt veel werk en tijd dit gerecht, maar eigenlijk doet de oven alles. Het enige wat jij hoeft te doen in de oven aan te zetten en af en toe even de aardappeltjes te husselen.

Aardappeltjes uit de oven

Recipe by lislovescookingCourse: dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 1 kg kriel aardappeltjes

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 el olijfolie/kokosolie

  • 1 el gedroogde basilicum

  • Optioneel: rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schenk 2 el olie in een ovenschaal
  • Was de aardappeltjes, snijd de lelijke plekken eraf en leg ze in de ovenschaal
  • Snijd de knoflook in grove stukken en rasp de schil van een citroen
  • Roer de kruiden door de aardappeltjes en de olie en schuif de ovenschaal de oven in
  • Bak de aardappelen voor 40 a 50 minuten in de oven goudbruin, gaar en krokant (hussel elke 10 minuten even zodat de bovenkant niet verbrand)

Notities

  • Je kunt de aardappeltjes ook van tevoren maken en later opwarmen. Haal ze vijf minuten voor tijd uit de oven, bedek voor het her bakken met aluminium folie en zet ze in de oven tot ze weer warm zijn. Haal dan het folie eraf en bak nog een paar minuten zonder folie zodat ze nog wat krokanter kunnen worden.

P.s. ga jij deze aardappeltjes ook maken? Dan vind ik het heel leuk om te horen, zien of lezen wat jij hier van vond. Je kunt als je wilt hieronder een reactie achter laten maar mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk hier naar alle anderen dinner recepten op mijn blog voor inspiratie om bij deze aardappeltjes te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *