Paprika soep

Rode paprika soep met zongedroogde tomaten

Eigenlijk eet ik te weinig soep terwijl het zo lekker is. Je kunt zo makkelijk variëren in smaken en structuur dat het niet kan gaan vervelen…

Dit keer maakte ik een pan paprika soep die bij mij diende als voorgerecht voor een 3-gangen diner. De soep was er lekker! Licht op de maag, zoet door de paprika en zout door de zongedroogde tomaat.

Toen ik deze soep een dag later zelf op at was de smaak nog lekkerder..! Zo leuk hoe de smaken in de soep trekken en nog meer smaak afgeven.

Ik serveerde deze soep met twee soorten broodjes. Ik maakte kleine kwarkbroodjes met tijm en zeezout en zongedroogde tomaat en kaas broodjes. Erg lekker om er iets te dippen bij te hebben!

Al moet ik zeggen dat gorgonzola of brie door de soep roeren ook geen slecht idee is!

Paprika soep

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Soep, Voorgerecht
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blokje groente bouillon

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • 500 ml water

  • 25 gr zongedroogde tomaten (zonder olie)

Bereidingswijze

  • Ontdoe de paprika van zijn zaadlijsters en snijd deze in grove stukken
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Voeg dan de paprika toe en roerbak dit samen voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de bouillon en kruiden toe roerbak dit nog voor 1 minuut
  • Voeg het water toe, breng aan de kook en kook alles voor 10 minuten
  • Pureer daarna alles met de staafmixer tot soep
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en kook deze nog 2 minuten mee
  • Serveer met verse basilicum en kookroom

P.s. ga jij deze paprikasoep ook maken? Dan vind ik dat super leuk om te horen of te zien. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*