Bananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade

Bananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade

Glutenvrije bananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade stukjes. Een heerlijk tussendoortje vol smaak!

Even lekker genieten.

Makkelijke en glutenvrije bananenbrood muffins gevuld met cranberry’s en witte chocolade. Een lekker tussendoortje of ontbijtje vol smaak. Te bereiden in één bowl en heel snel klaar.

Ik vond het wel weer tijd voor een lekker, en semi, verantwoord tussendoortje. Dit keer geen bananenbrood, maar bananenbrood muffins! Net even anders dan de standaard bananenbroden die ik normaal maak. Ik vind dit een ideaal tussendoortje omdat je de muffins ook heel makkelijk kan invriezen.

De muffins zijn gevuld met cranberry’s en witte chocolade waardoor ze heerlijk smaken. De hoofdingrediënten zijn verder bananen, havermout en rijstmeel dus zeer verantwoord als je het mij vraagt.

Ze zijn zoals je van mij gewend bent niet moeilijk om te maken, snel klaar en zoals ik al zei ideaal om in te vriezen. Even een half uurtje de keuken in en daarna zijn ze klaar. En ben je opzoek naar andere banenbrood muffins? Kijk dan eens naar deze met chocolade.

Ga lekker zelf aan de bak en geniet ervan!

Bananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade

Bananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade

Glutenvrijebananenbrood muffins met cranberry’s en witte chocolade stukjes. Een heerlijktussendoortje vol smaak!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Tussendoortje
Porties 5 muffins

Ingrediënten
  

  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 gram rijstmeel
  • 100 gram (kokos)yoghurt
  • 2 bananen rijp
  • 2 a 3 el maple syrup
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gram witte chocolade
  • 40 gram cranberry's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 5 muffinvormpjes klaar.
  • Prak de bananen en roer daar de yoghurt doorheen, vervolgens het ei en de maple syrup.
  • Meng de rijstmeel, havermout en het bakpoeder door het natte beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep daarna de cranberry’s en witte chocolade door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vijf vormpjes en bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord bananenbrood, chocolade, cranberry’s, DeNotenshop, glutenvrij, muffins, ontbijt, tussendoortje, witte chocolade

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van deze muffins vindt. Laat je mij dit weten? Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En kijk ook hier eens naar mijn andere tussendoortjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*