Gezonde choco chip muffins

Gezonde choco chip muffins

Glutenvrije muffins met banaan en pure chocolade stukjes. Deze muffins zijn het gezonde chocolade tussendoortje om mee te nemen!

Genieten van een gezonde chocolade muffin doe je zo!

Hoe fijn is het om gezonde, suikervrije, glutenvrije en lactosevrije muffins met banaan en pure chocolade stukjes mee te nemen als tussendoortje? Deze muffins zijn de gezonde chocolade variant om mee naar werk, stage of school te nemen!

Nu had ik al een recept voor choco chip muffins online staan. Erg lekkere muffins maar vol suiker en boter. Nu is dat helemaal niet erg maar om die nou mee naar werk te nemen vond ik iets te ver gaan. Daarom leek het mij leuk om een gezonde of gezondere versie te maken die wel mee naar werk, school of stage kan!

Gezonde choco chip muffins

Ik verwerkte twee bananen in het beslag zodat de muffins iets zoeter worden. Omdat ik er maar twee gebruikte heb je niet heel erg het idee dat je een bananenbrood eet en dat vind ik ook wel eens leuk! Want bananenbroden heb ik zo langzamerhand genoeg online staan…

Verder zijn de muffins gemaakt met glutenvrije havermeel en havermout. Dit zorgt voor stevige muffins met een lekkere bite. Zelf gebruikte ik nog wat suikervrije honing om de muffins iets zoeter te krijgen maar gewone honing werkt ook!

Als laatste roer je pure chocolade druppels of grote chocolade stukjes door het beslag voor de echt choco chip ervaring! Bij elke hap proef je de smaak van chocolade terug komen en kan je hiervan genieten.

Zelf maakte ik acht kleine muffins maar zes grotere kan net zo goed. Ook is invriezen geen probleem en kan je ze daarom goed maken voor de mealprep. Ik ben zo blij met dit recept en geniet er enorm van!

Gezonde choco chip muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

6 tot 8 muffin vormpjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 of 8 muffin vormpjes klaar
 • Prak de banaan fijn en roer het ei, de yoghurt, de melk en de honing hier doorheen
 • Meng de havermeel en havermout door het banaan mengsel tot je geen klontjes meer hebt
 • Schep 2/3 van de chocolade druppels door het beslag en verdeel het beslag over de vormpjes
 • Verdeel de overige chocolade druppels over de muffins en bak je muffins in 20 a 25 minuten gaar in de oven
 • Laat buiten de oven afkoelen

Notities

 • Geen havermeel in huis? Dit kun je ook maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze muffins of een van mijn andere gezonder tussendoortjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kun je doen door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

2 gedachten over “Gezonde choco chip muffins”

 1. Wow dit lijkt me super lekker! Ik ga het proberen. Kun je mij vertellen wat er ongeveer per muffin aan kcal etc in zit?
  Groetjes Laura

  1. Super leuk om te horen! Ze zijn echt heel lekker…
   Nee, sorry dat weet ik niet. Ik tel geen calorieën meer.
   Maar er zijn genoeg apps om het uit te rekenen!
   Groetjes en alvast veel bakplezier,
   Melissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *