Appeltaart oats

Appeltaart oats

Start je dag met een warme kom havermout met de smaak van appeltaart! Een lekker glutenvrij en gezond ontbijtje die snel gemaakt is.

Elke dag de smaak van appeltaart!

Ik vind het heerlijk om de dag te startte met een warme kom havermout die de smaak van appeltaart heeft! Dit glutenvrije recept is zo makkelijk en snel te maken dat het bijna geen recept meer te noemen is…

Na het onwijs grote succes van mijn overnight appeltaart oats deel ik nu mijn basis recept voor warme appeltaart oats. Op Instagram deel ik dit recept regelmatig en krijg daar altijd zoveel reacties op!

Nou moet ik toegeven dat het ook zou kunnen dat ik zoveel reacties erop krijg omdat ik er altijd een soort kunstwerkje van maak. Ik vind dat zo leuk om te doen! Havermout gekookt ziet er namelijk niet zo smakelijk uit en ik vind het juist een leuke uitdaging om dat wel voor elkaar te krijgen. Dit doet natuurlijk niks met de smaak, maar het oog wil ook wat!

Op deze blog ga ik daarom niet alleen het recept delen maar ook inspiratie foto’s. Ik hoop jouw te inspireren om de lekkerste en mooiste ontbijtjes op tafel te toveren. Want ik geloof er heilig in dat als je eten er mooi uit ziet het jou ook beter smaakt!

Maar om terug te komen op het recept. Hieronder deel ik een basis recept dat ik altijd gebruik! Mijn recept is glutenvrij en meestal lactosevrij maar gebruik vooral de melk en kwark/yoghurt die jij wilt! Zelf kies ik er ook altijd voor om er iets van granola en ander fruit bij te eten omdat ik die smaken en structuur heel lekker vind!

Heel veel plezier met het maken van je ontbijtbowl en eet smakelijk!

Appeltaart oats

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 30 a 40 gr (glutenvrije) havermout

  • 175 a 200 ml (amandel)melk

  • 1 tl cylon kaneel

  • 1 appel

  • Rozijnen

  • Toppings
  • Kokosyoghurt

  • Vers fruit

  • Granola

  • Cacao nibs/chocolade stukjes

  • Pindakaas/jam

  • Gedroogd fruit

Bereidingswijze

  • Snijd de appel in stukjes
  • Meng de havermout met de kaneel, amandelmelk, 2/3 van de appel en de rozijnen in een steelpannetjes
  • Breng je havermout mengsel zachtjes aan de kook en laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken terwijl je goed blijft roeren
  • Serveer met wat kokosyoghurt of een scheutje extra amandelmelk, de overige appel en al jouw favoriete toppings

P.s. ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je er van vind. Laat je mij dit zien en/of weten? Vind ik super! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn glutenvrije ontbijt recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *