Hartige basis pancakes

Hartige basis pancakes

Dat pancakes niet altijd zoet hoeven te zijn bewijst dit hartige recept! Een makkelijk en glutenvrij recept voor een lunch met pancakes.

Beleg je pancakes net zo hartig als je boterham

Dat pancakes niet altijd zoet hoeven te zijn bewijst dit hartige pancake recept maar weer eens! Een makkelijk en glutenvrij recept voor een lunch met pancakes die je net zo kan beleggen als een boterham.

Een hele tijd geleden bakte ik voor het eerst echt hartige pancakes. Dat waren deze, gevuld met gedroogde vijgen, basilicum en geitenkaas. Een tijdje later ging ik voor een variant gevuld met brie, spekjes en cranberry’s. Natuurlijk heb ik de gewone basis pannenkoeken ook wel eens hartig belegd maar dit is echt een recept met hartige kruiden in het beslag.

Hartige basis pancakes

Door gedroogde kruiden in het beslag toe te voegen krijgen de pancakes veel meer smaak van zichzelf. Ze zijn fluffy, glutenvrij en ideaal te beleggen. In deze post wil ik steeds weer nieuwe inspiratie met jullie delen terwijl het basis recept hetzelfde blijft. Daarom staat hieronder het recept beschreven en daaronder een heleboel variatie mogelijkheden waar ook steeds meer foto’s zullen komen!

Hartige basis pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 40 gr boekweitmeel

  • 1 ei

  • 50 gr lactosevrije kwark

  • 1 tl gedroogde kruiden naar smaak

  • 1 tl bakpoeder

  • 50 ml melk

Bereidingswijze

  • Roer het ei met de kwark en melk los
  • Voeg het meel, kruiden en bakpoeder toe en roer tot je geen klontjes meer hebt
  • Verhit een koekenpan op het vuur met een beetje olie of plantaardige boter en draai het vuur laag tot middelhoog
  • Schep een hoopje beslag in de pan, doe een deksel op de pan en wacht tot de bovenkant begint te bubbelen
  • Haal de deksel van de pan, draai de pancake om en bak zonder de deksel nog voor een minuut
  • Ga zo door tot al je beslag op is

Notities

  • Maak gerust extra pancakes en vries er een paar in om altijd een lekkere lunch te hebben.

Variatie ideeën:

  • Tosti van met gebakken ham en kaas
  • Geitenkaas met tomaat, pesto en sla
  • Carpaccio met pesto en nootjes
  • Hummus, gegrilde groente en nootjes
  • Pindakaas, banaan en hagelslag
  • Jam, geitenkaas en rucola
  • Verwerk geraspte kaas in het beslag

Wat ook leuk is om ipv vier kleintjes twee grootte te bakken en rol op te rollen als een wrap met daarin jouw favoriete vulling!

Hartige basis pancakes
Dit keer het pancake beslag in één keer gebakken. Op laag vuur laten bakken, met een deksel op de pan, daarna de andere kant nog even bakken. Besmeert met geitenkaasspread, en belegd met gedroogde peterselie, mango, komkommer, paprika, rucola en pompoenpitten!

P.s. ik hoop dat je deze haftige pancakes een kans geeft! Laat je het weten als je ze gemaakt hebt en hoe ze smaakte? Ook ben ik heel erg benieuwd naar jouw beleg keuze! Je kunt hieronder een reactie achterlaten maar dat kan ook op Facebook of Instagram door mij te taggen of de #lislovescooking te gebruiken! En wil je nog wat meer pancake inspiratie? Kijk dan eens hier!

One Comment

  1. Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*