Druiven en geitenkaas salade

Druiven en geitenkaas salade

Warme druiven en geitenkaas salade met zoet en zoute geroosterde noten als lunch, dinner of bijgerecht! Lekker met komkommer, een broodje of couscous.

Verrassende salade met veel smaak

Een salade met warme druiven en geitenkaas uit de oven met zoet en tegelijk zoute geroosterde noten. Smaamt heerlijk met plakjes komkommer, een broodje of couscous.

Druiven vind ik zo lekker! Je kunt ze zo eten, invriezen en eten als ijs snoepje of verwerk ze in een salade. Het natuurlijk zoete van de druif past zo goed in combinatie met zoveel dat je ook heel veel kanten op kan.

Verder zit er in de salade lekker veel geitenkaas maar toch overheerst die smaak niet. Ik vind geitenkaas echt heel lekker maar het moet niet te overheersend worden. De verhouding in bijvoorbeeld dit kwarkbroodje vind ik top. Hier combineert de smaak van de kaas ook heel goed met het neutrale van de komkommer en couscous en brood.

Druiven en geitenkaas salade

Voor deze salade besloot ik de druiven te roosteren in een lekkere marinade van balsamico en knoflook. Deze marinade kun je als laatste ook weer gebruiken als dressing over je salade of om brood in te doppen. De nootjes rooster je in de oven met honing en zeezout. Hierdoor worden ze zowel zoet als zout wat heel goed smaakt bij de druiven.

Zelf at ik er een broodje bij en wat couscous. Een lekkere combinatie omdat de warme geitenkaas ook weer heel lekker bij deze twee producten past!

Deze hele salade is weer glutenvrij te maken, vegetarisch en een stuk makkelijker dan het lijkt… De oven doet het meeste werk!

Druiven en geitenkaas salade

Recipe by lislovescookingCourse: salade
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingredi├źnten

  • 30 rode druiven

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl balsamico azijn

  • 1 teentje knoflook

  • 45 gr gemengde noten

  • 2 el honing

  • zout naar smaak

  • 100 gr geitenkaas

  • veldsla

  • 1/2 komkommer

  • Erbij
  • (glutenvrije) couscous

  • (glutenvrije) broodjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng de noten met de honing en het zeezout en verspreid deze over de bakplaat
  • Rooster de nootjes voor 10 minuten in de oven en laat dan goed afkoelen zodat de honing hard kan worden
  • Zodra de noten helemaal zijn afgekoeld haal je ze van de bakplaat af en breek je ze in stukjes
  • Maak de marinade en leg daar de druiven in
  • Grill de druiven voor 10 minuten in de oven en leg de laatste 5 minuten de geitenkaas erbij
  • Bak ondertussen het brood af, kook de couscous volgens de verpakking en was de sla en snijd de komkommer in stukjes
  • Serveer de druiven en geitenkaas warm met de afgekoelde noten, verse sla en komkommer en brood en couscous

Notities

  • Ook erg lekker met wat hummus erbij

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van deze salade vind. Laat je mij dit weten? Dat kan in een reactie hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! En hier heb ik nog veel meer salades staan waaronder ook deze salade met druiven en broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *