Choco chip muffins

Chocolade chip muffins

Glutenvrije chocolade chip muffins gemaakt volgens een makkelijk basis bakrecept. Smakelijke muffins met veel stukjes chocolade!

Een makkelijk recept voor heerlijke muffins

Glutenvrije chocolade chip muffins gemaakt volgens een makkelijk basis bakrecept zodat iedereen aan de bak kan! Smakelijke muffins met veel stukjes chocolade voor extra veel smaak.

Zelfgebakken muffins vind ik het lekkerste! Je kunt zelf bepalen wat erin gaat en wat jij lekker vind. Ik dit geval stopte er ik lekker veel chocolade stukjes in zodat de muffins echt goed gevuld zijn!

Glutenvrije chocolade chip muffins

Deze glutenvrije muffin is niet alleen goed gevuld met lekkere stukjes chocolade maar ook makkelijk te maken. Mix de boter en de eieren, voeg het suiker en de meel toe, hak de chocolade in stukjes en je bent al bijna klaar! Okee nog even in de oven dan dan niet heb er van het beslag snoepen natuurlijk… Al had ik daar bij dit recept best moeite mee!

Ik vind het zo leuk om bakcreaties te maken! Mocht je wel tegen gluten kunnen? Dan kun je gewoon bloem of speltmeel gebruiken waar jij graag mee bakt. Ook kun je deze muffins ook heel makkelijk lactosevrij maken door plantaardige boter te gebruiken en plantaardige/lactosevrije melk. Ik probeer zoveel mogelijk opties te geven zodat er meer mensen kunnen genieten van heerlijke baksels!

Maar ik zal jullie niet langer weghouden van het recept. Hieronder beschreven zoals jullie van mij gewend zijn! Ik wil nog even zeggen, veel van plezier en smikkel plezier!

Choco chip muffins

Recipe by lislovescookingCourse: muffins
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingredi├źnten

  • 200 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel

  • 75 gr (glutenvrije) havermout

  • 75 gr lichtbruine suiker

  • 50 gr boter

  • 2 eieren

  • 100 ml amandelmelk

  • 1 tl vanille aroma

  • 100 gr chocolade

Bereidingswijze

  • erwarm de oven voor op 180 graden en zet de muffin vormpjes klaar
  • Mix de boter met de suiker, vanille aroma en de eireren net zolang totdat je een luchtig beslag hebt
  • Hierna mix je de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de amandelmelk erdoor heen
  • Hak de chocolade in stukjes en schep deze door het muffin beslag
  • Verdeel het beslag over de 8 muffin vormpjes en bak ze in de oven voor 25 minuten
  • Laat de muffins een klein beetje afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt

P.s. ik vind het heel leuk om te zien dat er van mijn blog gebakken en gekookt wordt. Laat je mij jouw creatie zien of reactie weten? Dat maakt mijn dag compleet! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En mocht je nog op zoek zijn naar meer lekkers? Ik heb een apart pagina met allemaal muffin recepten en gebak recepten. Misschien dat daar nog meer glutenvrij lekkers voor jou bijstaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *