Hartig olijven brood

Hartig olijven brood

Hartig glutenvrij borrelbrood gevuld met groene olijven, zongedroogde tomaten, kaas en cashewnoten! Een lekker hapje op de borrelplank.

Glutenvrij borrelbrood

Hartig glutenvrij borrelbrood gevuld met zure, groene olijven, zoute zongedroogde tomaten, pittige kaas en knapperige cashewnoten! Een lekker hapje op de borrelplank maar ook bij het dinner of als lunch.

Het bakken van broodjes vind ik bijna net zo leuk als het bedenken van ontbijttaartjes. Er is iets in het bakken wat ik zo rustgevend en relaxend vind… Dit keer ging ik voor een brood dat ook heerlijk is als losstaand hapje. Want ik mis heel vaak een lekker hartig brood die je ook los kunt eten!

Ik ging dit keer voor een echt borrelbrood. Nu vind ik al dat je veel broden snel bij de borrel kunt serveren. Kijk bijvoorbeeld naar mijn rozijnen notenbrood, deze kun je ook hartig beleggen. Of dit peterselie brood, heerlijk met hartig beleg. Maar dit brood zit vol ingrediënten die je normaal op de borrelplank zou serveren!

Hartig olijven brood

De combinatie van zure olijven, zoute zongedroogde tomaten en de cashewnoten combineert heerlijk. In het beslag verwerkte ik ook nog geraspte kaas en zongedroogde rozemarijn zodat er nog meer smaak in het brood komt. Het grappige vond ik dat de cashewnoten bijna zoet smaakte in dit recept! Nou ben ik ook echt gek op cashewnoten en dat komt denk ik toch door de iets zoetere smaak!

Lang verhaal kort, dit is een heerlijk brood voor op de borrelplank. Extra lekker als je het brood dipt in wat olijfolie of besmeer met zeezout boter. Vul een grote plank met nog meer lekkere hapjes en jouw maaltijd is klaar! Maar ook een heerlijk brood bij bijvoorbeeld een grote kop tomatensoep!

Hartig olijven brood

Recipe by lislovescookingCourse: Hartige hapjes
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes

Ingrediënten

 • 200 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel

 • 2 el olijfolie

 • 3 eieren

 • 100 ml (amandel)melk

 • 50 gr geraspte kaas

 • 40 gr groene olijven

 • 40 gr cashewnoten

 • 5 zondgedroogde tomaten

 • 1 tl gedroogde rozemarijn

 • zout/peper

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze goed in
 • Roer de eieren, melk en olijfolie goed door elkaar
 • Meng dit met het meel totdat je een glad beslag hebt
 • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en schep deze met de olijven, cashewnoten, kaas, rozemarijn en zout en peper door het beslag
 • Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad
 • Bak het brood in 35 a 40 minuten bruin

Notities

 • Serveer met olijfolie en zeezout voor het lekkerste effect!

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere brood recepten of hartige recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder altijd een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik erg leuk!

2 Comments

 1. Echt superlekker. Ik heb het gemaakt met kaasmengsel van grana pedano en manchego. En in plaats van volledig gedroogde tomaatjes, half gedroogde…hemels broodje!! Bedankt voor dit simpele en overheerlijk recept!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*