Overnight oats met peer

Overnight oats met peer

Makkelijk, voedzaam en gezond ontbijtje van glutenvrije overnight oats gemaakt met peer, cranberry’s, warme kruiden en yoghurt

Makkelijke maar lekkere start van je dag

Start je dag met dit makkelijke, voedzame en gezonde ontbijt. Overnight oats met peer, cranberry’s en kokos yoghurt. Maak het in de avond klaar en in de ochtend hoef je het alleen nog maar op te eten!

Naast mij overnight appeltaart oats staat dit ontbijtje ook heel vaak op het menu! Even makkelijk, gezond en snel te maken als de appel oats maar met met een twist. Ik gebruik hier andere kruiden, altijd kokos yoghurt en de verhoudingen verschillen net iets…

De overnight oats zijn wel net zo makkelijk te maken. In de avond roer je de glutenvrije havermout door de yoghurt, melk en kruid je hem met speculaas kruiden. Dan snijd je een peer in stukjes en roer je die samen met de cranberry’s door het havermout mengsel. Even afgedekt in de koelkast zetten en de volgende dag hoef je je ontbijtje alleen nog maar even door te roeren en je bent klaar!

In dit recept gebruik ik zelf bijna altijd kokos yoghurt. De smaak van kokos vind ik namelijk super lekker met peer. Omdat peer van zichzelf nogal sappig is gebruik ik wat minder melk en juist wat meer yoghurt. Hierdoor is de overnight oats wat steviger van structuur wat ik fijn vind eten met de zachte en zoete peer. Verder combineer ik de peer eigenlijk altijd met koek en speculaas kruiden en cranberry’s.

Het zoete van de peer, warme van de kruiden en zure van de cranberry’s vind ik echt een heerlijke smaak combinatie. Dit ontbijtje is zo makkelijk te maken, goed budget proof en glutenvrij, lactose vrij en suikervrij te maken. Ik zelf vind dit belangrijk in een afwisselend eetpatroon!

De overnight oats met peer is een vaak terugkomend ontbijtje hopelijk staat dit ontbijt ook vaak bij jou op tafel! Het recept staat hieronder en is lekker simpel en zo klaar…

Overnight oats met peer

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

 • 30 a 40 gr (glutenvrije) havermout

 • 50 a 65 ml amandelmelk

 • 2 a 3 el kokos yoghurt

 • 1 peer

 • 1 tl koek en speculaaskruiden

 • 1 el cranberry’s

Bereidingswijze

 • Snijd een peer in stukjes
 • Roer de yoghurt en melk door elkaar
 • Voeg de havermout en kruiden door het vloeibare mengsel totdat alles goed door geroerd is
 • Schep de peer en cranberry’s door de havermout en zet afgedekt in de koelkast
 • Laat voor minimaal 8 uur in de koelkast staan en roer voor het eten even goed door voor het lekkerste resultaat

Notities

 • Ik noem geen exacte gewichten in de havermout omdat ik hier zelf vaak in wissel. Soms heb ik meer honger of nodig dan de andere keer en zo kloppen de verhoudingen altijd.

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes op mijn blog gaat maken. Laat je mij het weten als je een recept van mijn blog maakt? Vind ik super om te zien! Je kunt hieronder altijd een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

 1. Heerlijk recept dat ik de laatste tijd erg vaak maak! Super zoet en zo makkelijk dat je in de ochtend zo je ontbijt kunt eten. Zelf voeg ik soms nog wat noten of chiazaad toe.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*