Glutenvrije bricher muesli met appel, wortel en gehakte nootjes. Een gezonde en voedzame start van je ochtend die je makkelijk van te voren maakt!
Ontbijten met meer dan alleen overnight oats!
Sinds kort staat dit ontbijtje bij mij regelmatig op tafel. Makkelijk te maken, gluten- en lactose vrije bricher muesli met appel en wortel. Het is een voedzame start van je dag die je lang verzadigd en vol houdt. Je kunt het gemakkelijk vooruit maken en serveren met jouw favoriete fruit!
Bricher muesli is eigenlijk een soort overnight oats maar dan met meer zaden, pitten en noten. Ik gebruikte in dit recept chia zaadjes, lijnzaad, gemengde noten en rozijnen. Hierdoor lijkt het ontbijtje niet alleen op een overnight oats recept maar ook een beetje op een muesli recept. Door alles een nachtje te laten weken wordt de muesli lekker dik en krijgt het de structuur van pap.
Ik maakte dit recept met appel en wortel. Want ik ben nou eenmaal gewoon gek op een combinatie van beide. Eigenlijk is het gewoon een soort variatie op de crunchy carrot oats maar dan toch net heel anders! Variatie in je ontbijt vind ik belangrijk al wil ik geen winner ontbijt veranderen. Daarom deel ik gewoon heel veel recepten met kleine verschillen! Zo weet je altijd dat je iets lekkers eet!
Ga vooral zelf eens aan de slag met dit makkelijke recept. Het is een echte kickstart van je dag en zit vol goede voedingsstoffen. Dit ontbijtje is glutenvrij, lactose vrij en vegan te maken zodat iedereen er van kan smullen! Probeer het zelf uit en geniet ervan!
Bricher muesli met wortel
Ingrediënten
- 30 gram boekweitvlokken/(glutenvrije)havermout
- 1 tl chia zaadjes
- 1 tl lijnzaad
- 1/2 appel
- 1 wortel
- 1 el rozijnen
- 5 a 10 noten naar keuze
- 80 ml amandelmelk
- 35 gram (plantaardige) kwark
- 1 tl kaneel
- 1 tl citroensap
Toppings
- 1/2 appel
- vers rood fruit
- kokos/amandelschaafsel
Instructies
- Begin met het grof raspen van de wortel en de 1/2 appel en hak de nootjes grof.
- Meng de geraspte appel en wortel met de melk, de yoghurt, citroensap en kaneel.
- Schep hier de boekweitvlokken, chia zaadjes, lijnzaad, rozijnen en gehakte nootjes doorheen en meng goed door elkaar.
- Zet voor een paar uur, of overnight, in de koelkast. Roer voor het serveren nog een keertje goed door en garneer met de overige appel, vers fruit en wat amandelschaafsel of kokossnippers.
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijt recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.