Crunchy carrotcake boekweit oats

Crunchy carrotcake boekweit oats

Maak snel dit makkelijke crunchy carrotcake boekweit oats ontbijtje om de dag gezond te starten! Een makkelijk ontbijtje met een twist.

Voedzame ontbijtjes zijn een kickstart van de dag!

In deze blog deel ik een gezond en voedzaam ontbijtje met een twist. Ik maakte laatst deze crunchy carrotcake boekweit oats ipv mijn gewone overnight oats. Wortel roer ik wel vaker door mijn ontbijtjes maar boekweit korrels vergeet ik vaker dan dat ik ze gebruik. Maar dat is hartstikke zonde want deze kleine korrels zijn voedzaam, glutenvrij en lekker van smaak.

Door de boekweit korrels voor een uurtje of acht (overnight) te weken worden ze zacht maar blijven ze ook knapperig. Hierdoor word de hele structuur van deze pap anders dan een gewoon havermout ontbijtje. Om de pap wel te laten indikken gebruikte ik boekweit vlokken. Roer hier kokoswater,een halve geraspte appel en wat wortels aan toe en je ontbijtje is al weer klaar!

Een super smakelijk ontbijtje dat toch anders is dan de standaard overnight oats ontbijtjes. Maar nog steeds super snel te maken! Zelf vind ik dit een heel fijn ontbijtje voor door de weeks omdat het snel klaar is en goed te mealpreppen is. In de ochtend roer ik het geheel nog een keertje door, voeg ik wat vers fruit toe en wat kokosyoghurt en dan kan ik lekker gaan genieten van mijn ontbijtje.

Ik hoop dat jij dit ontbijtje net zo lekker vind als ik! Zo ja? Probeer dan ook eens een keertje deze baked carrotcake oats, dit worteltaartje of dit bananenbrood taartje met wortel. Allemaal ontbijtjes met mijn favoriete ontbijt groente!

Crunchy carrotcake boekweit oats

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Wachttijd

9

hours 

Ingrediënten

 • 100 gr wortel

 • 1 kleine appel

 • 20 gr boekweitvlokken/havermout

 • 20 gr boekweit korrels

 • 1 el rozijnen

 • 1 tl koek & speculaas kruiden

 • 1 tl vanille

 • 150 ml kokoswater/kokosmelk

Bereidingswijze

 • Rasp de wortel en de 1/2 appel grof.
 • Meng de geraspte wortel en appel met alle overige ingrediënten goed door elkaar.
 • Zet voor 8 uur in de koelkast zodat de boekweit korrels zachter kunnen weken en het een mooie pap wordt.
 • Garneer op het moment van serveren met de overige appel, vers fruit en wat kokosyoghurt.

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere makkelijke ontbijtjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescooking.

One Comment

 1. Pingback: Bricher muesli met wortel • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*