Glutenvrije appelcake van Charlie´s Kitchen

Charlie’s Kitchen kookboek review en appelcake

Charlie’s Kitchen kookboek review en glutenvrije appelcake! Een lekkere cake die uit een balans kookboek vol gevarieerde recepten komt!

Een gezond tussendoortje die heerlijk smaakt.

Charlie’s Kitchen heeft een kookboek uitgebracht en ik mag daar een review en glutenvrije appelcake uit delen! Een kookboek dat de balans uitlegt tussen voedzaam en gezond eten maar ook lekker genieten. Van vega tot vlees, gezond en minder voedzaam en lekker genieten, je vind het hier allemaal.

Charlie’s Kitchen programma’s

Ik ken Charlotte nu bijna een jaar. Ik ging bij haar het #echtinbusiness programma volgen. In dit programma leerde ik hoe ik een bedrijfje kan starten, waar ik op kan letten om mijzelf te blijven en het belangrijkste, vond ik dan, hoe ik zelfverzekerd overkom en doe waar ik mij goed bij volg! Niet veel later heb ik het #echtinbalans programma nog gevolgd. Hier gingen we nog veel dieper in op balans in het leven. Want ik denk dat iedereen het wel herkent dat de balans soms ver te zoeken in.

Glutenvrije appelcake van Charlie´s Kitchen

Review Charlie’s Kitchen balans kookboek

Het eerste wat ik dacht is: “Wat een mooi vrolijk kookboek is dit!” Het mooie aan dit kookboek vind ik dat Charlotte heel duidelijk en makkelijk schrijft en ondertussen veel tips geeft. In het boek vind je de 80-20 regel waar ik zelf ook veel gebruik van maak. De basis is gezond, en je zet je beste beentje voor maar soms mag je ook genieten van iets lekkers of even niet lekker in je vel zitten. Denk dat dit de belangrijkste lessen zijn die Charlotte ons wilt leren!

Het kookboek is opgedeeld in vijf catogoriën: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en lekker genieten. Hier staan verschillende recepten met vlees, vis en vega in. Maar ook een ruime variatie van hartig tot zoet en uitgebreider koken tot snel klaar. Zo is er altijd genoeg keuze en voor iedereen wat wils. Ook staat er in het boek tien gouden regels voor een leven dat echt in balans is. Regels waar ik zelf heel blij van wordt en ook vaak probeer te volgen. Zo blijft je lichaam goed gevoed en kan je er weer een dag tegenaan!

Elk hoofdstuk begint met een leuk stukje tekst over waarom deze maaltijd zo belangrijk voor je is. Op deze manier leer je gelijk iets over voeding en je eigen lichaam. Ik vond het een heel interessant boek om te lezen en raad hem zeker aan! Er staat veel verschillende recepten in, makkelijke recepten met normale ingrediënten uit de keuken. Dit zijn de kookboeken waar ik blij van wordt! Hier vind je het boek zodat jij deze ook snel kan lezen!

En dan nu het recept van de appelcake! Ik koos de appelcake omdat ik GEK ben op appel! Ik zag deze cake en wist dat ik deze wou maken en met jullie delen. Zonder twijfel. stipt op nummer 1! Charlotte maakte hier eigenlijk een soort bananenbrood maar dan met appelmoes. Super makkelijk, lekker en voedzaam. Heerlijk als tussendoortje of als ontbijt. Appels zijn rijk aan vitamine C en A, wat blijkbaar belangrijk is voor een mooi zacht huidje. Gelijk weer iets nieuws geleerd nu ik dit recept maak!

Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan! En ben je nou fan van dit recept? Kijk dan eens hier want ik maak ook glutenvrije recepten voor Charlie’s Kitchen!

Glutenvrije appelcake van Charlie´s Kitchen

Charlie’s Kitchen appelcake

Charlie's Kitchen kookboek review en glutenvrije appelcake! Een lekkere cake die uit een balans kookboek vol gevarieerde recepten komt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 8 stukjes

Ingrediënten
  

 • 120 gram (glutenvrije) havermout
 • 70 gram (glutenvrije) havermeel
 • 1 ei
 • 2 eiwitten
 • 1 1/2 el honing
 • 350 gram appelmoes 0% suiker
 • 11/2 tl koek & speculaas kruiden
 • 2 tl bakpoeder
 • 75 gram pecannoten/walnoten
 • 50 gram rozijnen

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik van 18 cm of cakeblik van 21 cm met bakpapier of vet deze goed in.
 • Meng de havermout, havermeel, appelmoes, bakpoeder, kruiden en eieren tot een glad beslag.
 • Verbrokkel de pecannoten en roer deze met de rozijnen door het beslag.
 • Denk het beslag in de vorm en verdeel nog wat noten over het beslag.
 • Bak de cake in 40 a 45 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en daarna volledig op een rooster. 

Notities

De cake kan je ook heel goed invriezen!
Trefwoord appelcake, balans, charlie’s kitchen, gezond, glutenvrij, havermout, kookboek, lactose vrij, ontbijt, revieuw, tussendoortje, walnoten

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept gaat maken en wat je ervan vind. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En vind hier nog een keer de link naar het kookboek en naar de website van Charlotte!

Bewaar dit recept ook op Pinterest om hem niet te vergeten!
Glutenvrije appelcake van Charlie´s Kitchen

3 Comments

 1. Jennifer

  Deze cake is ge-wel-dig! Ik geniet er al een paar weken van en eet steeds een klein stukje. Ik ga hem snel nog eens maken!

 2. Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*