Chocolade koekjes

Chocolade koekjes

Glutenvrije chocolade koekjes die lekker knapperig zijn en waar de smaak van chocolade goed terug komt in het koekje zelf

Wie kan er zelfgemaakte chocolade koekjes weerstaan?

Deze glutenvrije chocolade koekjes zijn lekker knapperig en de smaak van chocolade is aanwezig! Homemade chocolade koekjes die echt niemand kan weerstaan en op zijn voordat je er erg in hebt.

Soms heb je van die momenten dat je echt heel veel zin krijgt in chocoladekoekjes en dit was zo’n moment… Op de planning stond nog koekjes bakken voor stage, dus wat doe ik dan? Juist ja, ik bakte chocoladekoekjes!

De koekjes zijn lekker bros door de boekweitvlokken die erin zitten maar smaken heel erg naar chocolade. Het brosse van de koekjes neemt juist de smaak van chocolade prachtig over! Deze combi van meel, vlokken en chocolade pakte zoveel beter uit dan ik had gehoopt. Op stage gingen ze er dan ook snel doorheen en kon ik al weer snel de keuken in voor nieuwe koekjes…

Deze koekjes zijn weer erg makkelijk om te maken en blijven minimaal 5 dagen lekker in een goed afgesloten trommel. Ik maakte 41 kleine koekjes, maar maak de koekjes gerust groter. Het enige wat je dan hoeft te doen is het verlengen van de baktijd en dan zijn ze net zo lekker als deze kleintjes!

Lees snel verder voor dit makkelijke recept zodat ook jij ze kan gaan bakken!

Chocolade koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes, Zoet
Servings

40

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediƫnten

  • 160 gr boekweitmeel*

  • 100 gr boekweitvlokken*

  • 100 gr rietsuiker

  • 25 gr cacaopoeder

  • 1 ei

  • 100 gr boter

  • Optioneel: chocolade stukjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng de boekweitvlokken met het boekweitmeel, de rietsuiker en het cacaopoeder
  • Kneed de boter en het ei door het droge mengsel
  • Kneed er optioneel nog wat chocolade doorheen
  • Maak bolletjes van het beslag en druk deze plat
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten knapperig
  • Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, ze komen erg bros uit de oven, en laat ze daarna volledig afkoelen in de oven

Notities

  • *Niet glutenvrij? Gebruik dan havermeel en havermoutvlokken
  • De koekjes blijven ongeveer 5 dagen knapperig in een goed afgesloten trommel

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze simpele chocoladekoekjes vind. Wanneer je deze of een van mijn andere koekjes maakt laat je mij dan jou creatie zien? Vind ik leuk! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *