Champignon risotto

Champignon risotto

Vegetarische risotto met een champignon mix van verschillende paddenstoelen, zongedroogde tomaat en verse tomaatjes met parmezaanse kaas

Door de verschillende paddenstoelen heeft deze risotto verassend veel smaak

Dit is een vegetarische risotto met een mix van champignon, tomaat en Parmezaanse kaas. Een vegetarische maaltijd waarbij je het vlees niet mist. De verschillende soorten champignons zorgen voor veel verschillende structuren in deze maaltijd. Zongedroogde tomaat zorgt voor net dat zoutige dat ik zoek in een gerecht en de verse tomaatjes maken het geheel weer een stuk lichter!

Ik ben gek op risotto en champignons en daarom vond ik het tijd om een variatie op mijn groente risotto te maken. Voor dit recept koos ik een combinatie van verschillende champignons. Hierdoor heb je gelijk een smaakexplosie in de risotto. Deze risotto heeft niet het mooiste kleur, maar geloof mij maar dat dit recept lekker smaakt!

Door zongedroogde tomaatjes toe te voegen wordt de risotto van zichzelf wat zouter. Hierdoor hoef je geen extra zout in het gerecht te gebruiken. Verse tomaatjes zorgen voor een lekkere frisse tegenhanger in het hele geheel.

Risotto is voor mij echt een soort comfortfood. Het liefst eet ik het elke week. Dit moet ik niet gaan doen want dan ben ik het denk snel zat… maar dit koken en eten was echt een verwennerij voor mij. De Parmezaanse kaas maakt het recept ook echt helemaal af!

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om deze risotto ook te maken en er heerlijk van te genieten!

Champignon risotto

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredi├źnten

  • 100 a 150 gr risotto rijst

  • 1 sjalot

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gr champignon melange (portabello, chiitake, oesterzwam)

  • 4 zongedroogde tomaten

  • 250 gr tomaatjes

  • 50 gr Parmezaanse kaas

  • 2 blokjes groente bouillon

  • 500 ml water

  • 2 tl gedroogde basilicum

  • zout/peper

  • Optioneel: 50 ml witte wijn

Bereidingswijze

  • Snipper de sjalot en pers de knoflook uit
  • Snijd de champignon mix en zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de tomaatjes in vieren
  • Verhit 1 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig
  • Voeg de champignons en peper toe en roerbak deze 2 minuten op middelhoog vuur mee
  • Voeg de risotto rijst en zongedroogde tomaten toe en roerbak deze 1 minuut mee
  • Voeg na 1 minuut de witte wijn toe en roer net zo lang totdat de witte wijn is opgenomen, je kunt de wijn ook vervangen voor 1 el verse citroensap, wijn en citroen zorgen ervoor dat de smaken meer naar voren komen
  • Maak ondertussen de bouillon door het water te koken en de bouillonblokjes hierin op te lossen
  • Schenk steeds beetje bij beetje de bouillon erbij, doe ondertussen de deksel op de pan, laag vuur en roer steeds de risotto goed door
  • Ga net zo lang door totdat de bouillon op is en de rijst gaar (dit duurt ongeveer 25 a 35 minuten)
  • Voeg de laatste minuten de kaas en tomaatjes en gedroogde basilicum toe er roer alles een laatste keer goed door

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze risotto vind. Laat je mij weten hoe die smaakte als je dit recept of een van mijn andere dinner recepten geprobeerd hebt? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt een reactie hieronder achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *