Glutenvrije appelcake

Glutenvrije appelcake

Glutenvrije appelcake van tijgernotenmeel, havermeel en kaneel die ik heb gemaakt bij de Glutenvrije Masterclass van OhMyPie

Deze appelcake is een heerlijk tussendoortje of ontbijtje

Dit is een glutenvrije appelcake van tijgernotenmeel, havermeel cylon kaneel en medjoul dadels. Deze cake heb ik gemaakt bij de Glutenvrije Masterclass van OhMyPie. Deze workshop vond ik zo leuk en leerzaam dat ik vandaag een samenvatting met jullie deel! Ook mocht ik van Marike van OhMyPie het recept met jullie delen. Ik heb namelijk een van haar recepten omgetoverd tot mijn eigen recept!

Glutenvrije Masterclass OhMyPie, Appelcake

De dag begon al goed! Bij het Nut in Beesd werd de Masterclass gehouden. We kregen een heerlijk kopje cappuchino met havermelk. Toen iedereen er was begon Marike met een leuke introductie van haarzelf en ging ze, aan de hand van een werkboek die voor ons was samengesteld, taarten bakken en versieren. Zo konden wij meekijken met wat ze deed en kon ze ondertussen tips en tricks uitleggen en vragen beantwoorden. Alle vragen die ik had zijn beantwoord en kan ik vanaf die dag ook zelf mee aan de slag. En het lekkere was dat alle taarten die Marike voor onze neus klaarmaakte we een stukjes mochten proeven!

Na een hele lekkere lunch mochten we zelf gaan aan de bak. Achterin het werkboekje stonden allemaal lekkere recepten die Marike met ons deelde. Aan de hand van die recepten mocht je je eigen taart gaan maken. Ik vroeg of ik een appelcake mocht maken want ik wil heel graag slagroom leren opspuiten. Eefje van Eefsfood was er ook en die kan dat super goed! Helaas was mijn taart te warm om op te spuiten, maar ik heb wel een spoed keurzes gehad!

Het was super leuk om iedereen taarten te zien bakken. Ik vind echt dat er prachtige taarten zijn gebakken. Marike haar recepten zijn dan ook echt heel lekker en ik heb enorm genoten van al het lekkers! Al mijn vragen zijn beantwoord en ik heb veel geleerd. De volgende keren dat ik de keuken in duik kan ik aan de slag gaan met alle informatie die ik heb gehad! Een goed gevulde goodie bag werkt natuurlijk ook heel erg mee..!

Als je alle foto’s en het verhaal van Marike wilt terug lezen raad ik je aan even hier te klikken. Ook vond ik het super lief van Eefje dat ze al deze prachtige foto’s gemaakt heeft! Ik vond het super lief dat ze ook van mij een paar foto’s wou maken waar je ziet dat ik aan het werk ben!

Hieronder heb ik het recept van de cake voor jullie uitgeschreven. Het is echt een heerlijke cake geworden. Deze cake is gemaakt van oa tijgernotenmeel en dat zorgt voor een lekkere zoete smaak zonder suikers. De appel en medjoul dadels zorgen voor een smaak explosie in de cake. Een heerlijke cake voor tussendoor, bij de koffie of thee maar ook bij het ontbijt!

Glutenvrije appelcake

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • Cake
  • 150 gr havermeel

  • 100 gr tijgernotenmeel

  • 1 el cylon kaneel

  • 4 eieren

  • 100 ml amandelmelk

  • 1 tl bakpoeder

  • Vulling
  • 100 gr medjoul dadels

  • 2 kleine appels

  • 1 el cylon kaneel

  • 2 el honing

  • 50 gr gemengde noten

  • 1 el arrowoot poeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een cakevorm in van 18 cm of bekleed deze met bakpapier
  • Snijd de appels in kleine stukjes, hak de noten grof, ontdoe de dadels van hun pit en snijd ze fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar
  • Klop de eieren luchtig
  • Voeg de meelsoorten, kaneel en bakpoeder toe en mix nog 1 minuut goed door
  • Meng de vulling door het cake beslag
  • Schep het cake beslag in de vorm en bak de cake in 40 a 45 gaar in de oven

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze cake vind. Laat je mij jouw reactie weten? Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk vooral verder bij alle gezonde tussendoortjes op mijn blog voor meer inspiratie!

Glutenvrije Masterclass OhMyPie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *