Nectarine crumble

Nectarine crumble

Glutenvrije ontbijt crumble met nectarine, dadels en maple syrup, gebakken in de pan of oven voor een heerlijk krokant en warm ontbijtje

Een zoet en krokant ontbijtje waar ik mijn bed voor uitkom

Dit is een glutenvrije ontbijt crumble met nectarine, dadels en gezoet met maple syrup. Ik bakte de crumble in de pan maar kan ook heel goed in de oven. Voordat je het weet staat deze crumble voor je neus en kun je er heerlijk van gaan genieten!

Nectarine kun je zo goed bakken of grillen dat ik dacht dat dit een perfect ontbijtje mee zult kunnen maken. Dit had ik niet verkeerd gedacht, want de nectarine werd nog veel zoeter en sappiger dan die al was.

Ik combineerde de nectarine met maple syrup, maar je kunt natuurlijk net zo goed honing of een ander zoetmiddel gebruiken. Dit ontbijtje is misschien iets zoeter dan jullie van mij gewend zijn… Maar af en toe moet je jezelf ook echt even verwennen en dat is zeker gelukt met dit onbijtje! Ik zou bijna zeggen dat je mij er wakker voor mag maken…

De crumble kun je zowel in de pan als in de oven maken. De pan gaat lekker snel maar moet je nog wel de nectarine later grillen. In de oven doe je alles tegelijkertijd! Het is maar net waar jij zin in hebt en tijd voor hebt. Ik ging dit keer voor de pan, maar in de oven is net zo lekker.

Crumbles maken vind ik sowieso heel leuk en lekker om te doen. Het is een heerlijke start van je morgen die je vult, voed en net iets specialer is dan een bakje kwark. Nog steeds eet je dezelfde ingrediënten, maar dan in een andere vorm. Ik heb nu al meerdere crumble recepten op mijn blog staan en ik wil nog veel meer glutenvrije crumbles gaan bedenken!

Geniet van dit ontbijtje net zoals ik deed!

Nectarine crumble

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

pan of ovenschaal

Ingrediënten

  • Crumble
  • 25 gr (glutenvrije) havermout

  • 5 gr boekweitmeel

  • 1/2 tl kokosolie/boter

  • 1 tl maple syrup

  • 1/2 el kokosrasp

  • 2 dadels

  • snufje zout

  • 1 nectarine

  • 1/2 el maple syrup

  • Toppings
  • maple syrup

  • kokos snippers

Bereidingswijze

  • Snijd de dadels in stukjes
  • Meng alle ingrediënten, behalve de dadels, voor de crumble met je handen tot een kruimelig geheel
  • Pan
  • Verwarm een pan op het vuur en verdeel het kruimelige deeg over de pan
  • Schud de crumble vaak om en bak de crumble een minuut of 5 a 10 totdat de kruimels lekker knapperig zijn
  • Voeg op het laatste moment de dadels toe en bak alles nog 1 minuut en laat de crumble daarna met rust
  • Snijd een nectarine doormidden en verhit een (grill)pan op het vuur
  • Leg de nectarine in de pan en giet er de maple syrup overheen en gril de nectarine aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten
  • Serveer met de crumble
  • Oven
  • Verhit de oven voor op 180 graden
  • Snijd de nectarine in stukjes en meng met de dadels en de maple syrup
  • Schep de nectarine in een ovenbestendig schaaltje en verdeel daar de crumble overheen
  • Bak je crumble in 25 minuten krokant in de oven

P.s. ik ben benieuwd of jij net zo van dit ontbijtje geniet als ik deed. Laat jij mij jouw creatie zien? Vind ik leuk! Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *