Speculoos koekjes

Speculoos koekjes

Kleine, glutenvrije, krokante speculoos koekjes gemaakt met speculoospasta en lekker zoet door de maple syrup die erin verwerkt zit

Kleine koekjes die heerlijk naar speculoos smaken

Kleine, glutenvrije en krokante speculoos koekjes gemaakt met speculoospasta en gezoet met maple syrup. Dit vind ik koekjes die heerlijk naar de herfst smaken en ik blij van wordt! Het leuke van de herfst vind ik namelijk de speculoos smaken! Maar in de zomer lust ik deze ook hoor…

Kleine, knapperige, glutenvrije koekjes die heerlijk smaken bij een kop koffie of thee. De koekjes zijn absoluut niet moeilijk te maken maar smaken heerlijk. Hoe makkelijker hoe beter is het soms!

De speculoospasta is een echte smaakmaker in dit recept. Je proeft de pasta goed terug. Door het gebruik van maple syrup zijn je koekjes lekker zoet. Niet te zoet, maar precies koekjes zoet.

Op werk waren ze dan ook heel blij dat ze deze koekjes mochten proeven. Iedereen proefde de speculoos terug en vonden ze lekker knapperig. En als zei blij zijn ben ik blij!

Speculoos koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

13

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

12

minutes

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Meng het boekweitmeel met de kokosrasp en het bakpoeder
  • Meng de speculoospasta met de maple syrup, amandelmelk en het kaneel tot een vloeibare massa
  • Roer en kneed de droge ingredienten met de natte en maak er een, iet wat plakkerig, geheel van
  • Verdeel het deeg in 13 bolletjes, dit lukt het beste met natte handen, en druk deze een klein beetje plat
  • Druk er met een vork streepjes in en de plattere bolletjes nog wat meer plat
  • Bak de koekjes in 10 a 12 minuten krokant en goudbruin
  • Laat ze nog vijf minuten afkoelen op de bakplaat buiten de oven en daarna volledig afkoelen op een rooster

Notities

  • De koekjes blijven ongeveer een dag of 3 lekker knapperig in een goed afgesloten trommel

Ik heb deze koekjes gemaakt in samenwerking met Bio Today. Klik hier voor het recept op de website van Bio Today.

P.s. ik ben benieuwd of deze koekjes net zo in de smaak vallen bij jou als ze bij mij deden. Laat jij mij weten wat je er van vond? Dit kan in de reacties hieronder of met een foto of berichtje op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier is naar meer glutenvrije koekjes recepten. Ik heb er al heel wat staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *