Kaas tomaat broodje

Zelfgemaakt glutenvrij kaas en tomaten broodje die heerlijk veel smaak heeft, gevuld is met tomaatjes en goed smaakt op elk moment van de dag

Kaas-tomatenbroodje waar je blij van wordt

Een zelfgemaakt glutenvrij kaas en tomaten broodje vol van smaak. Dat zijn de broodjes waar ik blij van wordt en zelf ook graag eet! Daarom dook ik de keuken in om dit recept te creëren en ontwikkelen.

Dit broodje is snel te maken en kun je zowel eten bij de lunch als voor ontbijt. Maar ik denk dat deze ook heerlijk smaakt bij een salade of een soepje. Zelf vond ik dit broodje ook wel een beetje een pizza broodje. Kaas en tomaat doen mij daar al snel aan denken hoor… Ben ook echt gek op pizza!

Maar ik dwaal af! Hieronder staat het recept uitgeschreven en onder het recept geef ik nog een koolhydraatarme variant. Dit broodje maakte ik in de omelet maker maar in de oven kan ook!

Kaas tomaat broodje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Lunch
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

omeletmaker of springvorm van 12 cm

Ingrediënten

 • 1 ei

 • 30 gr boekweitmeel

 • 30 gr geraspte kaas

 • 25 ml amandelmelk

 • 1 tl orgasmic herbs/Italiaanse kruiden

 • 5 cherry tomaatjes

 • 1/2 el tomatenpuree

 • Optioneel: 3 plakjes kipfilet

Bereidingswijze

 • Verwarm de omeletmaker of warm de oven op tot 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier
 • Snijd de tomaatjes en eventueel de plakjes kipfilet ik stukjes
 • Klop het ei los en meng alle ingrediënten goed door elkaar heen
 • Schep het beslag in één deel van de omeletmaker of in de springvorm
 • Verdeel er optioneel nog wat extra kaas over
 • Bak je broodje in ongeveer 10 minuten gaar in de omeletmaker of in 25 a 30 minuten in de oven
 • Serveer met rauwkost en een lekker sausje als chilisaus
Kaas-tomaat broodje van lupinemeel
Kaas-tomaat broodje van lupinemeel. Exact hetzelfde recept als hierboven maar dan de boekweitmeel vervangen met lupinemeel en hier heb ik kipfilet toegevoegd.

Dit is de koolhydraatarme variant. Deze heb ik gemaakt met lupinemeel. Lupinemeel is een koolhydraatarme meelsoort waardoor je dit broodje gewoon kunt maken. Ik moet wel zeggen dat de smaak iets anders is. De structuur is wat meer van bonen en droger, wat ook niet raar is… De smaak vind ik meer neigen naar die van tortilla’s. Zelf ken ik dit meel nog niet lang, maar ik ga er zeker meer mee experimenteren. Dit recept vind ik wel erg geslaagd en daarom deel ik hem met jullie!

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit kaas-tomaat broodje vind. Laat je mij het weten als je dit recept of een van mijn andere lunch recepten gaat maken? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*