Chocolade koffie taart

Koffie-chocolade taart met mascarpone en slagroom

Ik drink graag koffie en dan het liefst met een scheutje warme melk en een opgeklopt melklaagje. En dan bij de koffie eet ik ook graag wat. Een lekker stukje taart, cake of een koekje. Allemaal erg lekker!

Ook eet ik graag tiramisu. Het liefst eentje gemaakt bij de Italiaan of in Italië. Niet het meest praktische dus ik maak ook thuis wel is een tiramisu.

Maar om nou koffie te drinken in de avond of om tiramisu te eten in de ochtend vind ik niet het meest strakke plan. Alleen beide vind ik zo lekker… Hier moest ik een oplossing voor bedenken!

En die oplossing liet niet lang op zich wachten. Een koffie-chocolade cake met een mascarpone laag ertussen en slagroom laag bovenop. Gezoet met hazelnoot siroop, verstopte lange vingers en aardbeien, blauwe bessen en frambozen.

Ik combineer een tiramisu en een kop koffie in een verrukkelijke cake die er ook nog is heel feestelijk uitziet!

Het recept is niet moeilijk te maken en goed te doen in een kleine keuken. Weinig moeite maar groot resultaat waar je sowieso indruk mee maakt! Het recept staat hieronder voor jullie uitgewerkt.

Veel bakplezier en eetsmakelijk!

Chocolade koffie taart

Recipe by lislovescookingCourse: Taart, Gebak
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

50

minutes

Dit is voor een cake van 18 cm

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel

  • 150 gr boter

  • 150 gr kristalsuiker

  • 3 eieren

  • 30 ge cacaopoeder

  • 3 el oploskoffie
    Vulling

  • 250 gr mascarpone

  • 250 gr slagroom

  • 1 zakje klop fix

  • 2 el oploskoffie

  • 3 el hazelnoot siroop

  • 10 lange vingers

  • 9 aardbeien

  • 100 gr frambozen

  • 100 gr blauwe bessen

  • Sprinkels

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of het deze goed in
  • Mix de boter met de suiker tot een romig geheel
  • Mix de eieren hier dooheen totdat je een egale massa hebt
  • Mix het bakmeel, cacaopoeder en koffiepoeder er goed doorheen totdat er geen klontjes meer zijn
  • Bak de cake voor 50 minuten in de oven en laat nog een half uur afkoelen in de oven
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem versierd
  • Roer de mascarpone los en roer hier de oploskoffie en 2 el hazelnoot siroop doorheen
  • Snijd de taart doormidden en bekleed de onderste helft met het mascarpone mengsel
  • Snijd de helft van het fruit in kleine stukjes en verdeel dit over het mascarpone mengsel
  • Verkruimel alle lenge vingers en strooi de helft over het fruit
  • Snijd van de andere deel van de cake de top af zodat die mooi plat is en leg deze op de onderste helft
  • Klop de slagroom op met de laatste el hazelnoot siroop en het klop-fix en bestrijk de bovenkant hiermee
  • Veesier met de overige lange vinger kruimels, fruit en sprinkels

P.s. ik ben erg benieuwd wat jij van deze taart bakt en wat je er van vind? Laat je mij dit weten in de reacties op Facebook of Instagram?

2 Comments

  1. Hoi!
    Misschien is dit al 100x gemeld, maar in stap 2 staat geloof ik ‘eieren’ waar ‘suiker’ moet staan. Ik heb erg lang gemixt voor ik me realiseerde waarom ik geen romig geheel kreeg 😛 Groetjes, Ellen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*