Rozijnen koekjes

Koekjes met rozijnen en kaneel

Ik heb al heel wat soorten koekjes voor stage gebakken. De ene pakte wat beter uit dan de andere maar daar leer ik alleen maar van. Sommige zet ik op de foto en aan andere moet ik nog een beetje schaven. Maar de koekjes die ik vandaag deel zijn een van mijn favoriete koekjes die ik de afgelopen tijd heb gebakken.

Dat ik van kaneel en rozijnen houd wist ik al een tijdje. Ik begin mijn dat graag met die twee en eet er ook graag koekjes van. Het duurde dan ook niet lang voordat ik rozijnen-kaneel koekjes gemaakt had. Na een paar pogingen had ik het perfecte recept.

De koekjes zijn smeuïg en een beetje zacht van structuur, terwijl er toch een krokantje in de korst zit. Goed gevuld met rozijnen en de zachte smaak van kaneel. Ik houd er zo van…!

Maar goed, dit was mijn verhaaltje weer. Voor het recept lees dan snel verder!

Rozijnen koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

40

servings
Prep time

1

hour 

10

minutes
Cooking time

15

minutes

40 kleine koekjes of 30 minder grote koekjes

Ingrediënten

  • 250 gr boekweitmeel

  • 120 gr roomboter

  • 75 gr suiker

  • 75 gr honing

  • 75 gr rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  • Kneed de boter met het boekweitmeel tot een korrelige massa
  • Snijd de rozijnen in kleinere stukjes
  • Voeg hier het ei, de suiker, honing, kaneel en het bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg (blijft plakkerig)
  • Dek het deeg af, in de mengkom, met vershoudfolie en zet voor minimaal één uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maak bolletjes van je deeg en druk deze plat
  • Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin
  • Haal de bakplaat uit de oven en verplaats de koekjes naar een rooster om ze goed te laten afkoelen

P.s. Ik ben benieuwd of jij net zo vak koekjes houdt als de leerlingen op stage. Mocht je deze koekjes nou gaan bakken dan ben ik erg nieuwschierig naar het resultaat. Laat je mij dit weten of zien? Dit kan in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *