Citroen maanzaad ontbijttaartje

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Glutenvrij citroen maanzaad ontbijttaartje met havermout. Een klein kwarktaartje met een frisse smaak en een kleine bite.

Mooie smaakcombinatie in een klein taartje.

Klein glutenvrij citroen maanzaad ontbijttaartje om de dag goed mee te beginnen. Dit taartje is gemaakt van havermout, citroen, dadel en maanzaad. Heerlijke ingrediënten samen die zorgen voor een smakelijk taartje! Makkelijk en zonder gedoe te maken.

Citroen en maanzaad is zo’n heerlijke combinatie samen. Ik heb al eerder zo’n taartje gemaakt maar dit keer maakte ik er een kwarktaartje van. En niet zomaar een kwarktaartje, nee een kwarktaart die je kunt eten als ontbijt. Want wordt je ook niet vrolijk wakker als je weet dat er taart op je staat te wachten?

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Dit taartje ontwikkelde ik voor De Notenshop. Hier kan ik alle glutenvrije ingrediënten vinden die ik nodig heb. Ik maakte de bodem van glutenvrije havermout en havermeel, een grote medjoul dadel en natuurlijk de citroen en maanzaad. Daarna maakte ik een lactose vrije vulling van kokosyoghurt en nog wat meer citroensap. De bodem bak je en de yoghurt laat je opstijven in de koelkast.

Het fijne aan dit taartje is dat die echt heel makkelijk te maken is. Het deeg voor de bodem kneed je met je handen en druk je aan in een springvorm. Voor de vulling hoef je alleen maar de gelatine klaar te maken en daarna alles door elkaar te roeren. De koelkast zorgt ervoor dat de vulling opstijft.

Misschien dat dit taartje iets meer tijd kost dan een boterham met pindakaas, maar ik wordt hier wel enorm vrolijk van! Want opstaan en weten dat er een heerlijk taartje in de koelkast staat brengt echt een lach op mijn gezicht. Het is zo smaakvol en ook nog eens vrolijk om te zien. Echt een kickstart van je dag!

Dus stroop de mouwen op en ga zelf lekker aan de slag met dit ontbijttaartje of één van mij andere ontbijttaartjes!

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Glutenvrij citroen maanzaad ontbijttaartje met havermout. Een klein kwarktaartje met een frisse smaak en een kleine bite.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 min
Gang Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 20 gram (glutenvrije) havermeel
  • 20 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 medjoul dadel
  • 7 gram maanzaad
  • sap/rasp 1/2 citroen

Vulling

  • 1 tl citroensap
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 1 blaadje gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm goed in of bekleed deze met bakpapier.
  • Ontpit de medjoul dadel, rasp de 1/2 citroen en pers het sap uit. Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een compact deeg.
  • Bedek de bodem van je springvorm met het deeg. Plakt het deeg teveel aan je handen? Maak dan een lepel nat en spreid je deeg hiermee uit over de springvorm.
  • Bak de bodem voor 10 minuten in de oven en laat volledig afkoelen buiten de oven voordat je verder gaat.
  • Zodra de bodem is afgekoeld maak je de gelatine klaar volgens de verpakking.
  • Roer de klaargemaakte gelatine door de yoghurt en het citroensap en eventueel wat honing.
  • Schenk de yoghurt over je bodem en zet voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven.
  • Garneer met vers fruit en geniet ervan!
Trefwoord citroen, DeNotenshop, glutenvrij, havermout, kokosyoghurt, lactose vrij, maanzaad, ontbijt, ontbijttaartje

P.s. laat je mij het weten als je dit taartje of een van mijn andere ontbijtjes hebt gemaakt? Vind ik super leuk om te horen of zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Instagram #lislovescooking of Facebook.

Bewaar dit taartje ook op Pinterest!
Citroen maanzaad ontbijttaartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept