Citroen maanzaad ontbijttaartje

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Een klein glutenvrij yoghurt citroen maanzaad ontbijttaartje om van te snoepen! Makkelijk te maken en heerlijk fris van smaak.

Een klassieke smaak in ontbijttaartjes vorm!

Dit is eigenlijk een kleine variant van een bekende klassieker. Vandaag deel ik een recept voor een glutenvrij yoghurt citroen maanzaad ontbijttaartje. Een heerlijk zacht en fris klein taartje voor bij het ontbijt, bij de koffie of als toetje.

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Dit taartje is super makkelijk om te maken. De lactose vrije yoghurt roer je door het rijstmeel, hier schep je citroensap, rasp, maanzaad, een eitje en wat maple syrup doorheen. Giet je beslag in de springvorm en de oven doet de rest!

Het taartje heeft een vrij nat beslag waardoor het ontbijttaartje niet veel rijst in de oven en zelf een beetje instort. Maar dat is helemaal niet erg, want zo kun je de bovenkant mooi opleuken met yoghurt en vers fruit. Het zuur van de citroen zorgt ervoor dat het taartje lekker fris en luchtig blijft!

Versier dit taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan. In het begin schrok ik ervan dat die wat instortte maar het pakte zoveel beter uit! Ik heb er zo van genoten dat ik het recept gewoon hier met jullie deel!

Ga lekker zelf aan de slag en laat je verrassen!

Citroen maanzaad ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijttaartjes
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes


Taartje van ca. 12 cm

Ingrediënten

  • 40 gr volkoren rijstmeel

  • 50 gr kokosyoghurt

  • 1 ei

  • rasp + sap 1/2 citroen

  • 1/2 el maanzaad

  • 1 el maple syrup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of het het vormpje heel goed in.
  • Rasp de citroen en pers hem daarna uit.
  • Meng de yoghurt met het ei en de maple syrup tot een glad beslag.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Giet je beslag in de springvorm en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven gaar. Check met een saté prikker of het taartje gaar is, want de baktijd verschilt per oven.
  • Laat je taartje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Versier met jouw favoriete toppings en geniet ervan. Tip van mij: giet wat yoghurt op het taartje en laat deze opstijven door hem een uurtje of twee in de koelkast te zetten.

P.s. ik ben heel benieuwd naar jouw creatie van dit taartje of van mijn andere ontbijttaartjes. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *