Spicy aubergine met noedels in pindasaus

Spicy aubergine met noedels in pindasaus

Een verrassende vegetarische maaltijd! Gegrilde spicy oriental aubergine spiesjes met glutenvrije noedels in pindasaus en kleurrijke groentes.

Gegrilde veggie spiesjes en romige noedels.

In deze blogpost geeft ik je een verrassende vegetarische maaltijd. Een keer iets anders dan normaal maar zo lekker! Ik maakte gegrilde spicy oriental aubergine spiesjes en combineerde dat met glutenvrije pindasaus noedels en knapperige en kleurrijke groentes. Dit alles zorgde voor een vegetarische maaltijd die bij mij zeker vaker op tafel komt te staan!

Laatst kreeg ik een mooi pakket opgestuurd van Purple Pride. Purple Pride oogst elke jaar miljoenen aubergines van de standaard paarse groente die je in de supermarkt tegenkomt tot de leuke graffitti aubergines. In samenwerking met Green Food Lab proberen zij dit jaar de aubergine in de spotlight te zetten met allemaal lekkere bbq recepten. En daar wil ik heel graag aan meewerken.

Spicy aubergine met noedels in pindasaus

Vroeger moest ik niets van aubergine hebben maar nu vind ik ze heerlijk! Ik kreeg van Purple Pride een leuk receptenboekje voor vier aubergine bbq recepten. Ik koos de spicy oriental en bedacht daar een lekker noedel recept bij. Want ik vind bbq’en heel leuk, maar ik wil de smaak vaker dan alleen bij mooi weer en in de zomer. Daarom maakte ik van het bbq recept gewoon een lekkere wok maaltijd. En dan nog een leuk feitje… Ik hebgeen bbq, maar dat lossen we gewoon handig op met een grillpan!

De aubergine is lekker spicy en zoutig door de sojasaus, honing en sambal. In combinatie hierbij koos is voor een pindasaus op basis van honing en sambal. Dit versterkt de honing in de spiesjes, maar neutraliseert de sambal smaak. Verder gebruikte ik glutenvrije volkoren rijstnoedels, paprika, wortel en pinda’s. Zo heb je gelijk weer wat extra groente binnen!

Deze maaltijd is makkelijker gemaakt en sneller klaar dan gedacht. Het zijn een boel stappen en het vraagt wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat! Ga ook zeker zelf eens aan de slag met de bbq aubergine recepten en laat je verrassen. Want met een aubergine kun je zoveel kanten op!

Spicy aubergine met noedels in pindasaus

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, vegetarisch
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Noedels
  • Volkoren rijstnoedels voor 2 personen

  • 150 gr wortel (julliene)

  • 1 rode paprika

  • 2 tenen knoflook

  • 1 kleine gele ui

  • 2 lente uitjes

  • 50 gr ongezouten pinda’s

  • 1 el sesamolie

  • Garnerging: sesamzaadjes en platte peterselie

  • Woksaus
  • 2 el pindakaas

  • 1 el honing

  • 1/2 el sambal

  • 50 ml kokos/amandelmelk

  • Gegrilde aubergine spiesjes
  • 6 spiesjes

  • 1 aubergine

  • 2 a 3 el soja saus

  • 2 el honing

  • 1 el sambal

  • olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze

  • Voorbereiding
  • Begin met het maken van de woksaus. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet aan de kant.
  • Snijd de paprika in wokreepjes, de wortel in kleine reepjes of julienne, maak ringetjes van de lente ui en snipper de ui en knoflook.
  • Maak daarna de aubergine spiesjes. Haal het kroontje van de aubergine en snijd de aubergine in kwarten en daarna in plakjes. Rijg de stukjes aan een spiesjes en smeer in met olijfolie en zout en peper.
  • Meng de sojasaus, honing en sambal tot een marinade en zet aan de kant.
  • Nu ben je klaar om de noedels en spiesjes te gaan maken.
  • Noedels
  • Kook de noedels volgens de verpakking gaar.
  • Verhit de sesam olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Zodra deze glazig zijn voeg je de paprika en wortel toe en wok je deze voor 3 a 5 minuten mee.
  • Voeg de woksaus en de gekookte noedels toe en wok het geheel voor 2 minuten zodat de saus de noedels in kan trekken.
  • Garneer met de lente ui, pinda’s, sesamzaadjes en de peterselie.
  • Aubergine spiesjes
  • Verhit een grillpan op hoog vuur totdat deze flink heet is. Grill de aubergine rondom gaar en draai het vuur, als de spiesjes aan beide kanten geroosterd zijn, lager zodat ze gaar kunnen worden.
  • Als de spiesjes gaar zijn smeer je ze in met de marinade, grill je ze nog 30 seconde per kant en haal je ze uit de pan. Let op, de saus verbrand snel in de pan dus doe dit echt op laag vuur en helemaal aan het einde pas.
  • Serveer alles samen en geniet van je maaltijd.

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere vegetarische maaltijden gaat maken. Laat je mij het weten als je iets maakt van mijn blog? Vind ik namelijk super om te zien! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Jaaah deze eten wij vanavond! Zo lekker. Weer even spieken hoe hij ook alweer was qua bereiding.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*