Cookie dough granola balletjes

Cookie dough granola balletjes

Ontbijten met kleine glutenvrije cookie dough balletjes gevuld met granola! Gezond, makkelijk en lekker voor bij het ontbijt of als voedzaam tussendoortje.

Cookie dough breakfast heaven!

Draai in een handomdraai glutenvrije cookie dough balletjes die gevuld zijn met stukjes granola. Je kunt ermee ontbijten of eet ze als voedzaam tussendoortje. Met maar een paar ingrediënten en zonder teveel moeite maak jij deze balletjes!

Cookie dough is echt lekker! Ik denk dat ik van al het koekjesdeeg van mijn blog wel gesnoept heb. En omdat dat deeg al zo lekker is, maar niet gezond door het rauwe ei, vond ik het tijd voor een ontbijt recept hiermee! En zonder veel moeite en met lekkere en voedzame ingrediënten staat dit deeg zo op tafel.

In het recept gebruik ik tijgernotenmeel of amandelmeel, dit meng ik met medjoul dadels en pindakaas zodat er een lekker stevig beslag ontstaat. Door het beslag kneed ik dan nog wat granola zodat je bij elke hap een crunch hebt. En het leuke is dat je dan helemaal zelf kunt kiezen voor welke granola je gaat en dus ook welke smaak je hebt.

Ik vond de cookie dough balletjes lekker met een smoothiebowl maar door de yoghurt of als tussendoortje doen ze het ook heel goed. Ze zijn het lekkerste als ze net niet meer koud zijn van de koelkast. Dan zijn ze lekker zacht en geeft de granola een echte bite!

Ga zelf snel aan de slag zodat jij deze balletjes ook lekker op kunt snoepen!

Cookie dough granola balletjes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Tussendoortje
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels en scheur aan kleinere stukjes.
  • Kneed met je handen alle ingrediënten door elkaar tot een stevig, maar licht plakkerig deeg. Voeg eventueel nog een beetje extra water toe als de balletjes te droog blijven of wat extra granola als de balletjes te nat zijn, ligt eraan hoe smeuïg je dadels of noten pasta is.
  • Serveer de cookie dough balletjes met een lekkere smoothie, vers fruit en wat extra granola, nootjes, gedroogd fruit of chocolade stukjes.

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*