Wortelsoep met honing croutons

Wortelsoep met honing croutons

Zelfgemaakte wortelsoep met ras el hanout kruiden en een geitenkaas topping! Lekker met in de pan gebakken glutenvrije honing knoflook croutons.

Zoete maar ook hartige wortel maaltijd.

Deze wortelsoep met honing knoflook croutons maak je gemakkelijk en snel. Een wortelsoep met de zoete kruiden mix ras el hanout en zoute geitenkaas. Om de maaltijd helemaal af te maken bak je in de pan honing knoflook croutons. Deze soep is hartig met een zoet, zoutig en scherp tintje!

Wortels, ik ben er gek op! In baksels, door salades, verwerkt in pasta sauzen, bij het ontbijt of in dit geval door de soep. Wortel is een groente waar je zover kanten mee op kan. Vandaag deel ik een lekker en makkelijk recept voor een grote pan soep. Soep met lekker veel vitamines, smaak en dat zonder veel moeite.

Ik ontwierp dit recept voor de swiepswoepswap. Ik mocht koken van het blog JoorKitchen. Dit is een super lekkere blog met ook veel vegetarische recepten. Ik ook bijna niet kiezen maar mijn liefde voor wortels liet mij geen keuze. De combi die Joor maakte leek mij ook echt super. De wortelsoep combineerde ze met komijn en oude kaas croutons. Ook echt een aanrader!

Maar omdat je je eigen draai moet geven aan het recept verving ik de komijn voor ras el hanout poeder. Hier zit ook komijn in maar ook paprika, kaneel en peper. Daarbij maakte ik dan super simpele croutons uit de pan. Deze bracht ik op smaak met honing en knoflook. Dit smaakt echt super lekker met de ras el hanout kruiden. Als laatste maakte ik nog een topping van geitenkaas en rode peper! Al met al een super lekkere soep die ik zeker vaker ga maken!

Wortelsoep met honing croutons

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, soep
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • Wortelsoep
 • 1 ui

 • 2 teentjes knoflook

 • 3 cm verse gember

 • 1000 gr winter penen

 • 1/2 el ras el hanout kruiden

 • 2 el groente bouillon poeder

 • 1000 ml water

 • zout/peper

 • Honing knoflook croutons
 • 4 (glutenvrije) boterhammen

 • klontje (plantaardige) gezoute boter

 • 1 teen knoflook

 • 2 el honing

 • Toppings
 • geitenkaas

 • rode peper

 • verse bieslook

Bereidingswijze

 • Honing knoflook croutons
 • Snijd de boterhammen in kleine blokjes.
 • Verhit wat boter in een koekenpan, pers het teentje knoflook uit en bak met de broodjes op middel hoog vuur krokant.
 • Voeg de honing toe, schep een keertje goed om, draai dan het vuur uit en laat de gebakken croutons goed afkoelen.
 • Wortelsoep
 • Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Was de wortels, schil deze en snijd in kleine stukjes.
 • Verhit wat olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en gember voor 2 minuten op laag vuur. Voeg de wortels toe en bak deze rondom glazig.
 • Los de bouillon op in heet water en breng het geheel aan de kook. Kook de wortels net zo lang tot ze zacht zijn.
 • Pureer daarna de soep met een staafmixer. (Vind je hem te dik voeg dan nog wat water toe)
 • Garneer de soep met de geitenkaas, rode peper, verse bieslook en de croutons.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze soep of een van mijn andere soepen of wortel recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Dat kan door hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

One Comment

 1. Pingback: 120 x de lekkerste soeprecepten - FoodQuotes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*