Crunchy haverzemelen koekjes

Crunchy haverzemelen koekjes

Bak glutenvrije crunchy haverzemelen koekjes voor bij het ontbijt of als lekker tussendoortje! Een veelzijdig knapperig koekje.

Een koekje voor elk moment van de dag.

Deze koekjes rolde laatst mijn oven uit en waren zo lekker! Crunchy haverzemelen koekjes gemaakt van notenpasta of pindakaas, honing, rijstmeel en wat kaneel. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je koekjes super crunchy maar ook lekker bros zijn en heel veel smaak hebben.

Crunchy haverzemelen koekjes

Haverzemelen zijn super voedzaam en daarom goed voor je om te eten. Daarom verwerkte ik ze niet weer als een ontbijtje zoals hier, maar wel zo dat je ze al kunt eten als ontbijt. Want als ik mag ontbijten met koekjes wordt ik wel blij! De notenpasta en honing zorgen voor natuurlijke smaakmakers en het kaneel zorgt voor een zoetere smaak. Als je plantaardige boter en maple syrup gebruikt zijn ze zelfs vegan!

Ik werd super blij van dit recept en. daarom de ik deze vandaag met jou. Dan kun jij ook lekker gaan bakken en zelf gaan genieten. Het recept voor deze simpele glutenvrije, crunchy, gezondere, brosse en voedzame koekjes staat hieronder uitgelegd!

Crunchy haverzemelen koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: koekjes
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 45 gr haverzemelen

  • 70 gr rijstmeel

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • 100 gr notenpasta/pindakaas

  • 75 gr honing

  • 1 tl plantaardige boter

  • Optioneel: snufje zout

    Je kunt eventueel ook nog wat fijn gehakte nootjes, chocolade of gedroogd fruit toevoegen aan je beslag.

Bereidingswijze

  • Meng de haverzemelen en het rijstmeel met bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
  • Roer hier de boter, noten pasta en honing en kneed het beslag met je handen tot je een stug deeg. Blijft je beslag te nat voeg dan wat haverzemelen toe, is het beslag te droog voeg nog wat notenpasta toe.
  • Zet de deeg voor 10 minuten in de koelkast.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier.
  • Maak van het deeg 12 bolletjes en druk deze iets platter, het is een vrij droog deeg dus je kunt niet echt vormpjes maken.
  • Bak de koekjes in 12 a 15 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Versier eventueel nog met wat gesmolten chocolade voor extra smaak!

Notities

  • De koekjes blijven ongeveer 5 dagen lekker en knapperig in een goed afgesloten trommel.

P.s. ik ben benieuwd hoe jij deze koekjes vind. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk! En ben je nog op zoek naar meer koekjes inspiratie? Kijk dan eens hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *