Bloemkool oats

Bloemkool pap

Start je dag met een gezond ontbijtje van bloemkool pap. Een glutenvrije breakfast bowl met groente, lekker veel fruit en pindakaas!

Groente als ontbijt kan heel goed!

Start je dag dit keer met een gezond ontbijtje van bloemkool oats. Dit is een glutenvrije breakfast bowl met groente in de hoofdrol. Daarbij lekker veel fruit en pindakaas om je bowl romig te maken! Ik weet dat het misschien wat gek is, maar waarom niet? Je proeft de bloemkool bijna niet meer terug en je hebt gelijk 200 gr groente binnen. Zeker het proberen waard!

Ik zal bekennen dat ik in het begin ook vrij sceptisch was of ik dit wel lekker zou gaan vinden. Nou ben ik gek op bloemkool, pindakaas, havermout en fruit dus ik dacht laat ik het eens proberen.

Wat blijkt nou? Super lekker om bloemkool al bij het ontbijt te eten! Op deze manier zit je lang vol, krijg je gelijk lekker veel groente binnen, het smaakt goed en je kunt helemaal los gaan met de toppings!

Doordat bloemkool vrij weinig calorieën heeft voeg ik wat havermout en pindakaas toe om de bowl voedzamer te maken. Daarna kun je de bowl afmaken met jouw favoriete toppings. Ik ga graag voor vers fruit, een eetlepel pindakaas of chocopasta en granola. Maar de crunchy haverzemelen koekjes doen het ook goed als topping!

Ik hoop dat jij deze bloemkool oats een poging geeft want dit onbijtje is echt lekker!

Bloemkool oats

Recipe by lislovescookingCourse: Granola/havermout, Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkoolrijst

  • 1 el (glutenvrije) havermout

  • 1 tl chia zaadjes

  • 1 tl kaneel

  • 1/2 el pindakaas

Bereidingswijze

  • Doe de bloemkoolrijst met de havermout, chia zaadjes en kaneel in een steelpannetje en doe daar een scheutje water bij.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat voor 3 a 5 minuten doorkoken zodat de bloemkool gaar kan worden.
  • Haal je pap dan door een vergiet en druk het ergste vocht eruit (voorkomt dat je pap heel erg nat blijft)
  • Roer de pindakaas door je bloemkool oats en garneer met jouw favoriete toppings!

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*