Homemade hummus

Homemade hummus

Maak homemade hummus volgens een basis recept! Heerlijk smeuïge hummus met gedroogde kikkererwten, verse ingrediënten en romige tahin.

Zelfgemaakt is echt het lekkerste!

Vandaag deel ik een basis recept waar ik niet meer zonder kan. Ik maakte zelf homemade hummus van gedroogde kikkererwten. Het is even wat meer werk maar zoveel lekkerder. Een heerlijk romige dip of spread met veel smaak, verse ingrediënten en romige tahin om het helemaal af te maken.

Met hummus kan je zoveel kanten op! Ik koop bijna wekelijks een potje hummus. Toen ik laatst op de ingrediënten lijst keek schrok ik een beetje van wat er allemaal inzit. Veel E-nummers, toevoegingen en zelfs suiker. Nu is dit helemaal niet zo erg voor een keertje, maar als je zo makkelijk je eigen homemade kan maken dan weet ik het wel!

Homemade hummus

De hummus die ik maakte was net zo romig, veel smaakvolle en stukje gezonder. Omdat je het zelf maakt kun je ook helemaal je eigen smaak aan geven. Ik koos voor wat minder hummus en een teentje knoflook meer. Zelf hou ij van wat scherper en daarom voegde ik lekker veel cayenne peper toe! Zo heb je echt een lekkere dip waar je van kan genieten.

Hummus is lekker op de borrelplank, op glutenvrije toastjes, de pizza, de pasta, in een buddah bowl, als dressing en ga zo maar door. Je kunt er zoveel kanten mee op dat ik echt blij ben dat ik dit basis recept voor mijzelf heb geperfectioneerd. Hopelijk geniet jij er het zo van als ik!

Homemade hummus

Recipe by lislovescookingCourse: Hartige hapjes, spreads en dips, vegetarisch
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde kikkererwten*

  • 1/4 tl baking soda

  • 1 el water

  • 1 a 2 grote el tahin

  • 1 teen knoflook

  • sap 1/2 citroen

  • cayenne peper naar smaak

  • zout/peper naar smaak

  • 1 a 2 el olijfolie

  • 1 tl paprika poeder

  • verse peterselie

    *of 200 gr geweekte kikkererwten uit blik

Bereidingswijze

  • Begin met het weken van de kikkererwten. Laat de kikkererwten in een goede laag water voor minimaal 8 uur weken in de koelkast.
  • Na 8 uur giet je de kikkererwten af, verplaats je ze naar een grote pan met deksel. Giet de liter water met een het baking soda over de kikkererwten, zet de deksel schuin op de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Schep, zodra het water kookt, het schuim van het water af en kook de kikkererwten in 30 a 60 minuten gaar (ze zijn gaar als je ze fijn kan knijpen met je vingers).
  • Zodra de kikkererwten gaar zijn giet je het water af en laat je ze afkoelen onder een schone theedoek.
  • Pers ondertussen het teentje knoflook en de citroen uit.
  • Doe de afgekoelde kikkererwten in de keukenmachine samen met de knoflook, citroensap, tahin en cayenne peper en maal grof. Zodra de kikkererwten grof gehakt zijn voeg je beetje bij beetje het water toe totdat je de romige substantie hebt die je wilt! Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de hummus in een leuk bakje en garneer met de olijfolie, paprika poeder en verse peterselie.

Notities

  • Blijft ongeveer 5 dagen lekker in de koelkast.
Homemade hummus

P.s. ik ben benieuwd of jij deze hummus of een van mijn andere dips gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

3 Comments

  1. Pingback: Mediterraanse traybake • lislovescooking

  2. Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking

  3. Pingback: Doperwten hummus • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*