Zomerse banaan muffins

Zomerse bananenbrood muffins

Glutenvrije zomerse bananenbrood muffins met aardbei en of rabarber en knapperige walnoten. Een zomers tussendoortje of ontbijt!

Zomer muffins om van te snoepen!

Vandaag deel ik een recept voor zomerse bananenbrood muffins. De muffins maakte ik zomers door het gebruik van rabarber en aardbeien. Twee zomerse producten die heerlijk smaken in een tussendoortje. Dit recept is weer geheel glutenvrij, lactose vrij en vegan te maken en daar wordt ik dan weer heel blij van!

Zomerse banaan muffins

Deze muffins zijn makkelijk te maken en zo klaar. Je praat een banaan, snijd de rabarber en aardbeien, verbrokkel de walnoten en schept alles door elkaar. De banaan vervangt in deze muffins het ei en zorgt voor een super smeuïge structuur. De walnoten geven dan juist weer een knapperige bite, de rabarber een zuurtje en de aardbeien een zoetje.

Ik maakte de muffins van glutenvrije havermeel en havermout en zoette deze nog een beetje extra met greensweet brown. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de muffins nog extra te versieren met een poedersuiker glazuur, extra vers fruit en nootjes en wat kokosyoghurt.

Zelf vond ik deze kleine, smeuïge zomer muffins een lekker tussendoortje en fijne start van de dag. Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!

Zomerse bananenbrood muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Tussendoortje, zomer
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 banaan

  • 150 gr aardbeien of rabarber

  • 50 gr walnoten

  • 50 gr (glutenvrije) havermeel

  • 50 gr (glutenvrije) havermout

  • 75 a 100 ml amandelmelk

  • 1 tl bakpoeder

  • 35 gr kokosbloemsuiker/greensweet brown

  • 1 tl koek en speculaas kruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden en zet 6 (siliconen) muffin vormpjes klaar.
  • Snijd de rabarber en/of aardbeien in stukjes, verbrokkel de walnoten en prak de banaan fijn.
  • Roer het meel, de havermout, bakpoeder, suiker, kruiden en melk door de geprakte banaan tot een glad beslag. Begin met 75 ml amandelmelk en voeg de extra 25 ml toe als je beslag niet smeuïg genoeg is.
  • Schep hier de walnoten en fruit doorheen en verdeel over de zes vormpjes.
  • Bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar en laat even afkoelen buiten de oven.
  • Versier eventueel nog met een suiker glazuur of wat kokosyoghurt en meer vers fruit!

Notities

  • Je kunt deze muffins ook goed invriezen.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze muffins of een van mijn andere tussendoortjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *