Citroen haverzemelen pap

Citroen haverzemelen pap

Glutenvrije zomerse citroen haverzemelen pap met vers rood fruit. Een fris en fruitig ontbijtje om de dag goed en gezond te starten!

Zomers ontbijten met een romige ontbijt bowl met pap.

Vandaag deel ik een basis recept voor citroen haverzemelen pap. Maar dit is geen gewone pap, maar een frisse zomerse pap gemaakt van haverzemelen. Ik maakte hem lekker zomers met citroen en vanille en heel veel rood fruit. De pap is zowel warm als koud erg lekker en snel gemaakt!

Ik zal in het kort even uitleggen wat haverzemelen zijn. Haverzemelen zitten aan de buitenzijde van de haverkorrel en zitten vol proteïne en voedingsvezels. Een goed product om de dag vol goede moed te starten!

Binnenkort ga ik meer experimenteren maar als eerst leek het mij lekker om een pap te maken. De structuur van deze zomerse haverzemelen pap is heel zacht en hierdoor wordt je ontbijtje super romig. Ik koos ervoor om hem te koken en daarna koud te eten. De citroen geeft een heerlijk frisse smaak aan de romige pap en het vrolijk gekleurde fruit zorgt voor een zoete smaak.

Ga helemaal los met je favoriete fruit toppings, rooster er nog wat kokos bij en klaar is je glutenvrije ontbijt!

Citroen haverzemelen pap

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 40 gr glutenvrije haverzemelen/havermout

  • 250 ml amandelmelk

  • sap + rasp 1/2 citroen

  • 1 tl vanille

  • snufje kaneel

  • Toppings
  • Citroen rasp

  • Kokos yoghurt

  • Rood fruit/zomer fruit

  • Kokos snippers

  • Meple syrup/honing

Bereidingswijze

  • Rasp en pers de citroen uit.
  • Voeg de haverzemelen, melk, vanille en kaneel in een steelpannentje en breng zachtjes aan de kook. Als je pap kookt voeg je de citroen sap en rasp toe.
  • Kook de pap zo dik in als jij wilt, duurt tyssen de 10 en 15 minuten en blijf ondertussen goed roeren. Eet deze pap warm of koud. Als je ervoor kiest hem koud te eten voeg dan op het moment nog wat yoghurt of melk toe en je hebt weer zo’n romige ontbijtbowl.
  • Versier met jouw favoriete toppings en geniet!

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van dit ontbijtje vind en of je de haverzemelen een kans gaat geven. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk! En ben je nog op zoek naar meer makkelijke oats ontbijtjes? Kijk dan eens hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *