Easy appel crumble

Easy apple crumble

Easy appel crumble met zelfgemaakte, glutenvrije crumble met warme appel met rozijnen en kaneel. Een makkelijk ontbijtje die zo klaar is!

Makkelijke apple crumble voor ontbijt

Makkelijke appel crumble met zelfgemaakte en glutenvrije crumble. In combinatie met warme appel, rozijnen en kaneel. Een makkelijk ontbijtje die zo klaar is!

Favoriete appel Crumble om mee te ontbijten

Niet alleen houd ik verschrikkelijk veel van appels maar houd ik er ook van om mijn ontbijt een beetje fancy te maken! Daarom vond ik het tijd om een 1-persoons apple crumble te maken die zo op tafel staat. Makkelijk, voedzaam, smaakt als een taartje en eigenlijk ook heel lekker als toetje!

Dit ontbijtje heb ik nu al zo vaak gemaakt en met veel verschillende variaties. Zolang je basis goed is kun je erop los variëren zoveel je maar wilt! Ik heb al een keer blauwe bessen toegevoegd, pompoen en frambozen. Je kunt ook cacao nibs toevoegen of wat speculaas kruiden. Dit geeft je ontbijtje een andere smaak terwijl het toch hetzelfde recept is!

Mocht je nou een echte zoetekauw zijn voeg dan nog wat suiker toe. Voor mij is dit niet nodig omdat ik de smaak van appel al zoet genoeg vind. Zelf zoet ik de crumble met 100% appelstroop. Appelstroop vind ik lekker smaken met appel maar honig of (kokosbloem)suiker past er ook super bij.

Zoals je kon lezen is dit ontbijtje super snel klaar en smaakt heel lekker. Vooral als je er volledig je eigen draai aan geeft en smaken toevoegt die je lekker vind! Lees hieronder wat je nodig hebt voor deze crumble te maken!

Easy apple crumble

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Toetjes
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Gebruik een ovenbestendig schaaltje

Ingrediënten

  • 1 appel

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 25 gr havermout

  • 10 gr boekweitmeel

  • 1/2 el kokos olie/ongezouten roomboter

  • 1/2 el appelstroop

  • 2 el water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenbestendig bakje een beetje in
  • Snijd de appel in stukjes en meng deze samen met 5 gr meel, de rozijnen, het kaneel en 1 el water
  • Doe het appel mengsel in het bakje
  • Meng vervolgens het overgebleven meel samen met de havermout, de olie, de appelstroop en 1 el water tot een crumble
  • Verdeel dit over de appel in het bakje
  • Bak de crumble voor 30 minuten gaar in de oven en laat het dan in de oven nog 15 minuten afkoelen

Notities

  • Super lekker met een paar eetlepels kwark of ijs.
  • De crumble blijft zo’n 2/3 dagen goed in de koelkast.    
Of je gebruikt de vulling voor over de appels. Hol de appel een beetje uit. Meng de crumble ingrediënten met het kleine beetje appel, smeer je appel in met wat boter en kaneel en verkruimel je deeg erover. Voor 25 minuten op 280 graden en je hebt een fancy toetje of ontbijt!

P.s. Wat vind jij van deze crumble? Laat je mij het hieronder weten of tag je me op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking als je mijn apple crumble recept goed gelukt vind? Vind ik leuk om te zien! En kijk hier voor nog veel meer lekkere crumble recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *