Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Lange tijd geleden was ik aan het experimenteren met kwark en meel om daar een broodje van te maken. Ik had namelijk een recept gezien dat me erg lekker leek. Dit gerecht was alleen veel te veel voor mij alleen.

Ik ben aan het experimenteren gegaan om zo’n lekker kwarkbroodje voor 1-persoon te maken. Dit is mij aardig gelukt en nu maak ik veel variaties op het eenvoudige kwarkbroodje.

Dus mocht je denken wat kan ik morgen lunchen in plaats van de eeuwige tosti’s of boterhammen met kaas..? Probeer dan dit eens!

Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Ik gebruikte een springvorm van 12 cm

Ingrediënten

  • 40 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 40 gr magere kwark

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 1/2 el honing

  • 2 dadels

  • 1 plakje (18 g) geitenkaas

  • 1 el pinda’s

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier
  • Meng het meel samen met de kwark, het ei en de bakpoeder in een kom
  • Snijd de dadels in stukjes en verbrokkel de geitenkaas
  • Voeg aan het mengsel de helft van de dadels, geitenkaas en honing toe
  • Stort je mengsel in de bakvorm en verdeel de overige ingrediënten over je broodje
  • Bak het broodje voor 30 minuten

Notities

  • Lekker met wat appelstroop, kaas of extra honing, maar ook heel lekker zonder beleg. Invriezen is ook heel goed mogelijk! Eetsmakelijk…!

P.s. ga je deze lunch maken, dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat je er van vind! Laat je mij dit weten via de reacties hieronder of op Facebook of Instagram door mij te taggen of #lislovescooking?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *