Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas. Glutenvrij lunchen met een zelfgemaakt lunchtaartje die makkelijk te maken is, gezond en heel erg lekker!

Homemade lunchtaartje

Dit is een kwarkbroodje met dadels en geitenkaas. Glutenvrij lunchen met een zelfgemaakt lunchtaartje die makkelijk te maken is, gezond is en ook nog is heel erg lekker! Dat zijn de lunches waar is voor ga!

Een tijd geleden was ik aan het experimenteren met kwark en meel om daar een broodje van te maken. Ik had namelijk een recept gezien dat me erg lekker leek. Dit gerecht was alleen veel te veel voor mij alleen en daarom besloot ik zelf de keuken in te duiken om zelf een lunchtaartje te gaan maken!

Ik ben aan het experimenteren gegaan om dit voor elkaar te krijgen. Dit is mij gelukt en sinds dien staat er bij mij regelmatig deze lunch voor mijn neus. Een klein taartje die glutenvrij is, vol met eiwitten en ook nog eens heerlijk smaakt. Ik stopte er geitenkaas in, zoete dadels, pinda’s voor de bite en een beetje honing omdat dat zo goed bij de geitenkaas past.

Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Dit is dan ook een hartig kwarkbroodje geworden waar je heerlijk mee kunt lunchen! Dus mocht je denken wat zal ik morgen nou weer eens lunchen in plaats van die eeuwige tosti’s of boterhammen met kaas..? Probeer dan dit eens! Je zult happy met je keuze zijn.

Het recept is makkelijk te maken en heeft ruimte genoeg om te variëren en je eigen draai eraan te geven. Ook is invriezen geen probleem en blijft dit kwarkbroodje twee dagen lekker in de koelkast.

Kwarkbroodje met dadels en geitenkaas

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Ik gebruikte een springvorm van 12 cm

Ingrediënten

 • 40 gr boekweitmeel/speltmeel

 • 40 gr magere kwark

 • 1 ei

 • 1 tl bakpoeder

 • 1/2 el honing

 • 2 dadels

 • 1 plakje (18 g) geitenkaas

 • 1 el pinda’s

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier
 • Meng het meel samen met de kwark, het ei en de bakpoeder in een kom
 • Snijd de dadels in stukjes en verbrokkel de geitenkaas
 • Voeg aan het mengsel de helft van de dadels, geitenkaas en honing toe
 • Stort je mengsel in de bakvorm en verdeel de overige ingrediënten over je broodje
 • Bak het broodje voor 30 minuten

Notities

 • Lekker met wat appelstroop, kaas of extra honing, maar ook heel lekker zonder beleg. Invriezen is ook heel goed mogelijk! Eetsmakelijk…!

P.s. ga je deze lunch maken, of één van mijn andere lunchtaartjes dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat je er van vind! Laat je mij dit weten via de reacties hieronder of op Facebook of Instagram door mij te taggen of #lislovescooking?

2 Comments

 1. Pingback: Kwarkbroodje met vijgen en geitenkaas – lislovescooking blog vol creatief en glutenvrij recepten

 2. Pingback: Glutenvrij pindakaas kwarkbrood • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*