Pasta rode saus

Mijn eerste gerecht ooit

Pasta is eigenlijk het eerste echte gerecht dat ik leerde koken! Ik was denk een jaar of veertien en vond het geweldig. Mijn ouders die mij een soort van alleen vertrouwde in de keuken. Met een muziekje aan stond ik dan te dansen achter het aanrecht. Af en toe kwam mijn vader of zijn vriendin even kijken of alles nog goed ging! Ik denk dat ze het stiekem net zo spannend vonden als ik… Maar ik heb het huis nooit afgebrand, het eten nooit laten aanbranden en de keuken was nog een soort van toonbaar na het koken.

Na een tijdje lieten mijn ouders mij deze pasta ook koken als zij niet thuis kwamen. Er werd dan gezegd “Melissa kook jij vanavond pasta rode saus? Het gehakt ligt in de koelkast en wij zijn om 8 uur terug.” Waarop ik reageerde “Tuurlijk, doe ik! ” Een echte maaltijd gekookt door mij voor mijn familie terwijl ze niet thuis waren. Echt geweldig vond ik dat. En als ze dan thuis kwamen was de tafel gedekt, stonden de glazen water klaar, het zakje kaas lag op tafel en de pasta was gelukt! (de muziek moest dan onder het eten wel wat zachter… )

De saus die ik vandaag deel is eigenlijk de pasta die ik toen leerde koken. Tegenwoordig maak ik de saus vaak vegetarisch maar ik geniet ook nog steeds van de gehakt variant. Mijn voorkeur gaat de laatste tijd gewoon uit naar linzen!

Ik hoop dat je deze pasta lekker vind en ook eens gaat maken! Nog steeds staat deze pasta bij mij geregeld op het menu en stelt me nooit teleur.

Het recept is voor 1-persoon omdat ik hem geregeld voor mijzelf alleen maak. Maar verdubbelen van dit recept is heel eenvoudig!

Pasta rode saus

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Dit is voor 1-persoon

Ingrediënten

 • pasta

 • klein blikje linzen of 125 gr mager gehakt

 • 1 kleine ui

 • 1 teen knoflook

 • 1/2 rode paprika

 • 100 gr champignons

 • 1 el tomatenpuree

 • 1 el water

 • 1 grote tomaat

 • 1/2 el Italiaanse kruiden

 • 1/4 blokje (rund of groente) bouillon

 • zout & peper

Bereidingswijze

 • Kook water voor de pasta en kook de pasta volgens de verpakking
 • Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de paprika en champignons in stukjes
 • Fruit de knoflook en ui in de pan met een klein scheutje olie
 • Voeg als je gehakt gebruikt nu het gehakt toe en bak dit tot het gaar is
 • Voeg je champignons toe en laat deze gaar worden op laag vuur
 • Na ongeveer 3 minuten doe je hier de paprika bij
 • Ondertussen snijd je de tomaat in kleine stukjes
 • Voeg de eetlepel tomatenpuree, water, bouillonblokje en de tomaat toe aan het gehakt of groente mengsel
 • Voeg nu ook de linzen toe als je voor de vegetarische optie gaat
 • Laat dit alles 5 minuten sudderen met de deksel op de pan
 • Als laatste voeg je de Italiaanse kruiden toe en eventueel zout en peper
 • Dien samen op met de gekookte pasta

Notities

 • Lekker met een tomatensalade en geraspte kaas

P.s. Als jij deze pasta gaat maken laat je mij dat dan weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten maar ook op Facebook en Instagram.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*