Worteltaartje

Worteltaartje

Klein worteltaartje die je kunt eten bij de lunch of als ontbijt. Een eenpersoons taartje die gevuld is met wortel, rozijnen en met een cheesecake laag.

Lunch of ontbijt met een lekker taartje

Een klein worteltaartje die je kunt eten bij de lunch of als gezond ontbijt. Dit is een eenpersoons taartje die gevuld is met wortel, rozijnen en met een cheesecake laag als extraatje. Een smaakbommetje die gezond is en waarvan je wilt blijven eten.

Glutenvrij worteltaartje om mee te ontbijten of lunchen!

Mocht je nog een lekkere lunch willen maken maar geen idee wat… Zoek dan niet verder en maak dit lekkere worteltaartje! Dit is het eerste recept die ik op mijn blog post maar ook eentje die ik regelmatig opnieuw maak. Want binnen no-time staat dit taartje in de oven en kun je genieten van een gezonde taart! En zeg nou zelf… ontbijten of lunchen met taart blijft top toch!?

Ik maak dit taartje geregeld om mee te nemen als ontbijt of lunch. Het is zo’n simpel gerecht maar het heeft zoveel smaak. Ook kun je dit taartje heel goed invriezen zodat je altijd wat lekkers bij de hand hebt. Dit is een glutenvrij recept maar je kunt het boekweitmeel ook vervangen voor tarwemeel/speltmeel. En mocht je nou nog sneller klaar willen zijn dan je al zult zijn? Voeg dan alles in de keukenmachine!

Eet smakelijk en geniet ervan!

Worteltaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Ontbijt, Mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediƫnten

  • 40 gram boekweitmeel/speltmeel

  • 1 ei

  • 125 gram geraspte wortel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 eetlepel rozijnen

  • 1 theelepel koek& speculaaskruiden

  • 1/2 eetlepel honing

  • 2 eetlepel magere kwark/roomkaas/zuivelspread

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de wortel fijn
  • Mix het speltmeel, ei, wortel, bakpoeder, honing en de kruiden door elkaar
  • Vet een springvormpje van 12 cm in of bekleed het met bakpapier
  • Doe het mengsel in het vormpje
  • Drapeer in het midden de kwark
  • Bak het taartje voor 30 minuten en laat goed afkoelen in de oven.

Notities

  • Het taartje kan zowel warm als koud gegeten worden!
    Geniet ervan!
  • Je kunt dit taartje zo’n 2 a 3 dagen bewaren in de koelkast en drie maanden in de vriezer

P.s. ga jij dit worteltaartje maken of een van mijn andere mini taartjes? Laat je mij dan weten wat je er van vind? Vind ik leuk om te lezen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij het vertellen via Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *