Eiwitrijke ontbijt pancakes

Eiwitrijke ontbijt pancakes

Eiwitrijke ontbijt pancakes met appel en frambozen. Een heerlijk, glutenvrij, lactose vrij ontbijt die je goed verzadigd!

Voor pancakes maak je tijd.

Begin je ochtend goed met eiwitrijke ontbijt pancakes. Makkelijke, glutenvrije en lactose vrije pannenkoeken met appel en frambozen. Hoog in eiwitten en houden je verzadigd tot de lunch.

Deze pancakes heb ik samen met Charlotte van Charlie’s Kitchen ontwikkeld. Van Charlotte leer ik steeds meer over het lichaam en wat je lichaam nodig heeft. Een van de belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zijn eiwitten en daarom bedachten wij een lekker ontbijt die vol eiwitten zit.

Eiwitrijke ontbijt pancakes

Bij Charlotte haar blog over deze pannenkoeken kan je lezen dat je voldoende eiwitten nodig hebt zodat je lichaam goed blijft functioneren. Eiwitten zorgen ook dat je een verzadigd gevoel krijgt en dus jezelf niet gaat overeten. Een tip van haar is om elke maaltijd minimaal 25 gram eiwitten te nuttigen. Voor meer tips raad ik zeker even aan om op haar website te kijken!

Terug naar de pancakes! Ze zijn makkelijk te maken, hebben weinig ingrediënten en zijn volledig glutenvrije en lactose vrij te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld.

Ik vond ze heerlijke met een gebakken appeltje en wat frambozen on top. Maar ander fruit kan natuurlijk ook! Kies ervoor wat jij lekker vind en geniet ervan.

Ben je nog op zoek naar andere pancake recepten? Kijk dan een hier naar al mijn pannenkoeken recepten op mijn blog!

Eiwitrijke ontbijt pancakes

Eiwitrijke ontbijt pancakes

Eiwitrijkeontbijt pancakes met appel en frambozen. Een heerlijk, glutenvrij, lactose vrijontbijt die je goed verzadigd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 60 gram (glutenvrije)havermeel/spelt-of volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 el honing optioneel

Instructies
 

  • Roer de eieren los en meng hier het meel, bakpoeder en eventueel de honing doorheen.
  • Verhit een pan op het vuur en doe hier een klein beetje olie in. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten.
  • Ga zo door totdat al je beslag op is.
  • Garneer met jouw favoriete toppings!
Trefwoord charlie’s kitchen, eieren, eiwitrijk, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, samenwerking

P.s. ik ben weer reuze benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan hieronder in de reacties of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar het recept voor deze pancakes ook op Pinterest!

Eiwitrijke ontbijt pancakes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*