Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje met een glutenvrije bodem van medjoul dadels en havermout en een kokosyoghurt laag met sinaasappel en zoet fruit.

Een heerlijk brunch recept om van te genieten!

Brunchen en ontbijten met een fris ontbijttaartje is altijd een heel goed plan! Dit is een klein taartje met een glutenvrije bodem van zachte medjoul dadels en havermout met een lactose vrije kwark laag met sinaasappel en zoet fruit. Een makkelijk recept voor een heel klein taartje die er niet alleen heel mooi uitziet maar ook heerlijk smaakt!

Fris ontbijttaartje

Laatst maakte ik dit kleine taartje uit het All Day Brunch e-book dat ik samen met Lucy maakte weer eens. Dit is een heerlijk klein taartje die je bij het ontbijt, de koffie of als tussendoortje kunt eten. Zelf koos ik ervoor om deze bij het ontbijt lekker op te peuzelen met wat extra vers fruit. Ontbijten met ontbijttaartjes vind ik zo’n fijne start.

Dit glutenvrije ontbijttaartje is gemaakt van verse ingrediënten die ook nog eens heel gezond zijn. De bodem is gemaakt van havermout en medjoul dadels en op smaak gebracht met kaneel en sinaasappelsap. Daarin komt een frisse vulling van kokosyoghurt kwark met sinaasappel rasp. Zodra het taartje opgesteven is kun je losgaan met je favoriete toppings. Ik kies graag voor wat chocolade, lekker veel vrolijk gekleurd fruit en nog wat kokos.

Ontbijten met een vrolijk en fris taartje zorgt voor een top start van de dag!

Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje met een glutenvrije bodem van medjoul dadels en havermout en een kokosyoghurt laag met sinaasappel en zoet fruit.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 2 medjoul dadels
  • 20 gram tijgernotenmeel/amandelmeel
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 sinaasappel rasp
  • 1 el sinaasappelsap
  • snufje zout

Vulling

  • 100 gram kokosyoghurt
  • 1/2 sinaasappel sap
  • 1 blaadje gelatine

Toppings

  • chocolade
  • sinaasappel
  • vers fruit
  • kokos

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van ca. 12 cm met bakpapier of vet deze goed in.
  • Rasp de sinaasappel, pers deze uit en ontpit de dadels.
  • Kneed de ingrediënten voor de bodem door elkaar totdat je een plakkerig deeg krijgt. Verdeel het deeg over de bodem en de rand van de springvorm, dit gaat het beste met natte handen of een natte lepel.
  • Bak de bodem voor 15 a 20 minuten in de oven af en laat daarna goed afkoelen buiten de oven.
  • Als de bodem is afgekoeld bereid je de gelatine volgens de verpakking. Roer de klaargemaakte gelatine door de ingrediënten van de bodem en giet dit over de gebakken bodem. Laat voor minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  • Versier je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte medjoul dadels en tijgernotenmeel van deNotenshop.
Trefwoord brunch, dadels, fruit, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, sinaasappel

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje of een van mijn andere mini taartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of mij of yourmealplanners te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking of #thehappyfoodplanners. Vind ik super leuk om te zien!

Vind je dit recept leuk? Bewaar hem dan op een van je Pinterest borden om hem niet te vergeten!

Fris ontbijttaartje

One Comment

  1. Pingback: 10 zomerse en glutenvrije ontbijtjes • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*