Garnalen nuggets

Nuggets op z’n Japans

Wie is er niet groot geworden met kipnuggets? Ik kreeg ze vroeger toen ik nog klein was bij de MacDonalds, bij de snackbar op de hoek een kipcorn (later een kroket) en thuis uit de oven de kip krokant schnitzel. Wat nuggets, kroketten en schnitzels allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze zo’n heerlijk krokant korstje hebben. Super lekker vind ik dat krokantje. Het geeft het saaie stukje vlees zoveel meer pit..!  

Het enige nadeel van het meeste vlees met zo’n krokantje is dat het niet echt heel gezond is. Helemaal niet erg voor af en toe, maar ik wil ze meestal vaker dan af en toe. Daarom ben ik zelf gaan experimenteren met nuggets maken.  Ik besloot het maken van nuggets iets uit te breiden. Er zijn tegenwoordig al zoveel verschillende kipnuggets op de markt en het internet dat ik iets anders wilde creëren.     

Mijn inspiratie komt uit de Japanse wereld. Al dagen heb ik zin in sushi en garnalen. Wanneer ik sushi eet zie ik/eet ik ook vaak tempura en Japanse kip. Tempura en de Japanse kip wordt gefrituurd met een laagje van panko kruimels. Dit maakt het gerecht zoveel spannender en gevarieerder van smaak. 

De reden dat ik deze nuggets ben gaan maken is doordat ik de#nuggetchallenge bij anniepanie_nl op instagram voorbij komen. Zij en Priyalovesfood hebben een challenge bedacht dat je de gewone nugget spannender maakt dan de standaard kipnuggets. Ik vond dit een super leuk idee en ik ga een challenge graag aan!  

Zie hier mijn recept voor garnalen nuggets. Garnalen met een laagje van panko kruimels en een pittige saus met wasabi erin. Ik combineerde de nuggets met een frisse salade wat het zoute van de garnalen en het hete van de wasabi goed combineert.   

Garnalen nuggets

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • Nuggets
  • 225 gr diepvries garnalen

  • 1 lente ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 el limoensap

  • zout/peper

  • 1 ei

  • 3 a 4 el bloem

  • 5 el panka

  • Wasabi saus
  • 3 el kwark

  • 1 el (halfvolle) mayo

  • 1 el wasabi

  • 1 tl limoensap

  • Salade
  • 2 wortels

  • 1 komkommer

  • 1 el sesamzaadjes

  • blikje (155 gr) edamame bonen

  • blikje (150 gr) maiskorrels

  • 1 el nori snippers

  • 1 el sushi azijn

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Ontdooi de garnalen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maal de garnalen fijn met de 2 tenen knoflook en de zout en peper
  • Snijd de lente ui fijn en maal die nog een paar seconde mee
  • Kluts het ei en doe de panko en het bloem op 2 verschillende borden
  • Maak 10 gelijke platte balletjes van het garnalen mengsel
  • Doe 1 voor 1 de platte balletjes van het, meel naar het ei, naar de panko (zorg ervoor dat alle nuggets goed bedekt zijn met de panko)
  • Leg de nuggets op de bakplaat en bak voor 30 minuten in de oven (keer ze halverwege om)
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een bakje (proef of de wasabi niet te sterk voor je smaak is)
  • Spiraliseer de wortels en komkommer
  • Laat de bonen en mais uitlekken
  • Meng de groentes met de sushi azijn, sesamzaadjes, nori snippers en zout/peper
  • Haal de nuggets uit de oven en serveer ze bij de salade

Notities

  • De garnalennuggets zijn zowel warm als koud erg lekker!
  • Wasabi is erg sterk van smaak, houd hier rekening mee bij het maken van de saus.
  • Het zou ook kunnen dat je wat meer bloem en panko nodig had dan ik. Ik doe dit meestal meer op gevoel dan op exacte afwegingen.

P.s. Mocht je deze garnalennuggets gaan maken en vind je ze lekker laat mij dit dan weten! Ik vind het heel leuk om jullie creaties te zien 🙂 Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *