Sinaasappel kaneel cake

Frisse cake met de smaken van kaneel en sinaasappel

Je kunt zoveel kanten op met een cake. Hartig, zoet, fris, machtig, luchtig, bedekt met fondant, gevuld met stukjes fruit, opgespoten met slagroom en ga zo maar door!  

Een kaneelcake stond al heel lang op mijn planning om een keer te maken. Ik houd echt van kaneel in combinatie met fruit. Meteen schoot de combinatie van een simpele basis cake door mijn hoofd gecombineerd met kaneel en de rasp van een sinaasappelschil. Dan de cake afmaken met een glazuur van sinaasappel. Bijna kon ik de cake al proeven…  

Met dit allemaal in mijn achterhoofd ben ik de cake gaan maken en deel ik vandaag het recept met jullie! Ik hoop dat jullie de cake net zo lekker vinden als ik.

Sinaasappel kaneel cake

Recipe by lislovescooking
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • Cake
  • 200 gr bloem

  • 75 gr witte basterdsuiker

  • 75 gr bruine basterdsuiker

  • 200 gr ongezouten roomboter

  • 4 eieren

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 el kaneel

  • rasp van 1/2 sinaasappel

  • Glazuur
  • 100 gr poedersuiker

  • rasp van 1/2 sinaasappel

  • sap van 1/2 sinaasappel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
  • Mix de eieren, boter en suiker tot een luchtige massa (dit duurt ongeveer 5 minuten)
  • Voeg het bloem, de bakpoeder en kaneel toe en mix dit nog kort mee
  • Als laatste spatel je de sinaasappelrasp erdoorheen
  • Schep het beslag in de vorm en bak in de oven voor ongeveer 65 minuten (dit kan iets verschillen per oven) Je kunt controleren of je cake gaar is door er met een satéprikker er in te prikken, en als die er schoon uit komt dan is je cake klaar.
  • Laat je cake goed afkoelen voordat je het glazuur erop doet.
  • Rasp de sinaasappel en pers het sap uit
  • Mix de poedersuiker en de rasp samen en voeg beetje bij beetje de sinaasappelsap toe (doe niet in één keer al het sap erbij omdat je glazuur dan te dun kan worden) net zolang tot je een stroperige vloeistof hebt
  • Prik gaatjes in de bovenkant van je cake
  • Schenk het glazuur over je cake heen en laat goed uitharden
  • De cake is nu klaar om gedecoreerd te worden en te worden opgegeten

Notities

  • De cake is trouwens zonder glazuur ook heel erg lekker!

P.s. Ik vind het leuk om jullie creaties te zien. Mocht je de cake gemaakt hebben kun je mij taggen op Instagram en Facebook of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *