Geroosterde noten mix met rozemarijn

Geroosterde noten mix met rozemarijn

Maak zelf een geroosterde noten mix met rozemarijn, cranberry’s en glutenvrije pretzelfs. Een heerlijk borrelhapje en hartige snack.

Lekker bij de borrel of als hartig tussendoortje.

Maak gemakkelijk zelf deze geroosterde noten mix met rozemarijn, zoete cranberry’s en glutenvrije zoute pretzels. Je brengt de noten op smaak met kruiden en daarna rooster je ze in de oven. Even laten afkoelen en klaar is je makkelijke borrelhapje of hartige snack.

Geroosterde noten mix met rozemarijn

Deze geroosterde noten zijn echt een verslavende snack om te eten. De noten worden lekker geroosterd in de oven en op smaak gebracht met kruiden. Daarna schep je de cranberry’s erdoorheen die zorgen voor een lekkere zoete smaak. En de glutenvrije pretzels maken het helemaal af omdat ze zorgen voor een brosse crunch.

Ik maakte dit recept voor DeNotenshop. Ze hebben zoveel lekkere noten dat ik ze dit keer niet in een recept wilde verwerken. Want hoe lekker noten bijvoorbeeld zijn in dit brie en cranberry brood of deze carrotcake, zijn noten ook gewoon heel lekker om zo los te eten. En helemaal als je ze dan nog even kruid en roostert.

Door de noten te roosteren in de oven blijft het ook een gezondere snack. Zelf vond ik deze snack erg lekker bij een glaasje drinken maar heb ik ook regelmatig een handje mee naar werk genomen. Noten vullen goed en zorgen ervoor dat ik er weer even tegenaan kan.

Het is een gemakkelijke snack om te maken die je lang kan bewaren. Gewoon zorgen dat je de snackmix in een goed afgesloten pot bewaart en de deksel goed dicht doet. Maar geloof mij maar als ik zeg dat deze mix sneller op is dan je denkt!

Geroosterde noten mix met rozemarijn

Geroosterde noten mix met rozemarijn

Maak zelf een geroosterde noten mix met rozemarijn, cranberry's en glutenvrije pretzelfs. Een heerlijk borrelhapje en hartige snack!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Borrelhapje
Porties 1 bakje vol

Ingrediënten
  

  • 100 gram gemengde noten ongezout
  • 25 gram (glutenvrije) pretzels/zoute sticks
  • 40 gram cranberry's
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 takje rozemarijn vers
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayenne poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • zout/peper naar smaak

Instructies
 

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Meng de olijfolie met de kruiden en de naaldjes van de rozemarijn.
  • Schep de noten door het olie mengsel en spreid ze daarna uit op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak de gemengde noten 15 a 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Schep ze regelmatig om zodat ze niet kunnen aanbranden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schep als de noten nog warm zijn de cranberry's hierdoor heen. Laat de noten vervolgens helemaal afkoelen..
  • Meng daarna de noten en cranberry's met de pretzels en eventueel wat meer zout/peper en je snackmix is klaar!

Notities

Ik maakte dit recept voor DeNotenshop en gebruikte deze noten en cranberry’s.
Trefwoord cranberry’s, DeNotenshop, glutenvrij, nootjes, noten mix, pretzels, rozemarijn, samenwerking, snack

P.s. ik ben benieuwd of jij deze snackmix of een van mijn andere borrel hapjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept op Pinterest.
Geroosterde noten mix met rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept