Muffins die kunnen tussendoortje of ontbijt! Goed gevulde, glutenvrije muffins met nootjes, rozijnen en havermout en makkelijk te maken. Gezond genieten met muffins!
Muffins voor elk moment van de dag!
Dit is een recept voor muffins die kunnen als gezond tussendoortje of voedzaam ontbijtje! Goed gevulde, glutenvrije muffins met nootjes, rozijnen en havermout. Ze zijn gemakkelijk te maken en ideaal om in te vriezen. Oftewel gezond genieten met muffins!
Zelfgemaakte muffins of cakjes vind ik heerlijk. Dit keer ging ik voor een gezond recept geïnspireerd op het muesli brood van Andrea van het blog ByAndreaJanssen. Ik mocht deze maand koken van haar blog voor de foodblogswap. Omdat ik nog op zoek was naar een lekker en voedzaam tussendoortje ging ik voor de muesli cake. Maar de keuze was echt enorm en zag een heleboel lekkere recepten!
Zelf paste ik het recept weer lekker aan en gebruikte ik in plaats van muesli glutenvrije havermout. Ik vulde de lekkere snack met nootjes en rozijnen. Zo heb je toch nog een beetje het idee van muesli!
De havemoutmuffins hebben een stevig karakter door de havermout en vullen daarom goed. Niet alleen zijn ze een makkelijk tussendoortje voor op werk of op school, maar met wat vers fruit en yoghurt kunnen ze ook ideaal voor het ontbijt. De muffins zoete ik met Sweet Vanille maar een zakje vanille suiker of honing is net zo lekker.
Als je nou helemaal los wil gaan met deze muffins kun je bijvoorbeeld ook chocolade en gedroogde bananen toevoegen. Of wat dacht je van gevriesdroogde frambozen, kokos en witte chocolade? Het tussendoortje kun je aanpassen naar jou smaak! De basis blijft hetzelfde maar de smaken worden helemaal anders. Dat vind ik juist het leuke van een recept. Er geheel jouw eigen stempel aan geven en dan lekker genieten!
Het recept staat hieronder beschreven zodat ook jij lekker aan de slag kan! Makkelijk te maken, ideaal voor de mealprep en gewoon heel erg lekker!
Gevulde havermout muffins
Course: Tussendoortje5
servings5
minutes20
minutes5 muffin vormpjes
Ingrediënten
25 gr (glutenvrij) havermeel*
55 gr (glutenvrije) havermout
1 ei
75 gr (ongezoette) appelmoes
1 tl bakpoeder
1 el Sweet Vanille of vanillesuiker
30 gr gemengde noten
30 gr rozijnen
*Geen havermeel in huis? Vervang dit dan door havermout en maak alle havermout dan wat fijner in een keukenmachine!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 5 muffin vormpjes klaar
- Hak de noten grof en wel de rozijnen voor 5 min in heet water
- Meng de appelmoes met het ei tot een vloeibaar geheel
- Schep de havermout, havermeel, het bakpoeder, de suiker, 2/3 van de gehakte nootjes en rozijnen door het eimengsel
- Proef of je besloeg zoet genoeg is en verdeel dan het beslag over de 5 vormpjes en garneer met de overgebleven nootjes
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en laat afkoelen buiten de oven
P.s. ga jij deze muffins of een van de andere tussendoortjes of ontbijtjes op mijn blog maken? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw creatie! Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!
Pingback: Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem • lislovescooking