Glutenvrij pompoen kwarktaartje voor ontbijt. Dit kleine en makkelijke taartje is het perfecte herfst ontbijttaartje!
Pumpkin pie for breakfast.
Een glutenvrij pompoen kwarktaartje is het perfecte herfst ontbijt. Een klein en makkelijke taartje met een knapperige en krokante bodem van havermout en noten met daarop een pompoen kwarktaart laag. Serveer met wat fruit en nootjes en een kopje koffie of thee. De perfecte start van je dag!
Nu het echt herfst is vond ik het wel tijd voor een herfstig ontbijttaartje. En wat smaakt er nu meer naar de herfst dan pompoen? Ik vind dit echt herfst eten! Maar ik had geen zin om een echte pumpkin pie te maken dus besloot ik een klein ontbijttaartje te maken.
Het taartje heeft een stevige bodem die je even afbakt in de oven. Ik maakte de bodem van glutenvrij havermeel, walnoten/pecannoten en medjoul dadels. Van het deeg maak je een stevig deeg dat je goed aandrukt in de springvom. Dan bak je deze af in de oven en laat je goed afkoelen. Wanneer de bodem is afgekoeld kun je beginnen met de vullinng.
Voor de vulling heb ik kant-en-klare pompoenpuree gebruikt. Dit kan je kopen in de winkel bij de babyvoeding. Blijkbaar is de babyvoeding voor 4 maanden gemaakt van alleen maar groente of fruit dus ideaal in baksels. Wist ik eerst ook niet hoor, maar vond het een handige ontdekking. Deze potjes bevatten alleen maar groente met een klein beetje water, en laat dat nou best handig zijn in een kwarktaartje.
Maar je maakt de vulling door de kwark en pompoen puree te mengen tot een glad beslag. Voeg eventueel wat zoetmiddel toe als je van een zoetere smaak houd. Ik maakte het taartje met gelatine maar je kunt ook agar agar gebruiken, dan is die helemaal vegan. De vulling op de bodem gieten en wachten maar.
Zoals je kan lezen is het een super simpel recept maar met een heerlijke smaak. Ik zeg maken deze herfst!
Glutenvrij pompoen kwarktaartje
Ingrediënten
Bodem
- 40 gram (glutenvrije)havermeel
- 20 gram walnoten/pecannoten
- 2 medjoul dadels
- 25 ml amandelmelk
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Kwarktaart
- 75 gram pompoen puree
- 25 gram kokosyoghurt
- 1 tl agave syrup optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm in of bekleed deze met bakpapier.
- Ontpit de dadels en verbrokkel de nootjes. Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een compact deeg.
- Druk het deeg goed aan op de bodem van de springvorm en bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Bereid de gelatine volgens de verpakking en meng met de pompoen puree, yoghurt en het zoetmiddel.
- Giet de vulling op de bodem en laat je kwarktaartje voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met vers fruit en een lekker kopje koffie of thee. Geniet ervan!
P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit net zo’n lekker taartje vind als ik. Laat je mij dit weten? Dit kan via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel leuk! En kijk ook zeker eens hier naar al mijn andere mini taartjes.
Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking