Glutenvrije American pancakes

American pancakes

Ontbijt met glutenvrije American pancakes die je in een handomdraai maakt. De pancakes zijn fluffy en lekker met vers fruit of een bolletje ijs!

Glutenvrije ontbijt feestje!

Ontbijt met glutenvrije American pancakes die je in een handomdraai zelf maakt. Dit ontbijtje is luchtig, fluffy en lekker van smaak. Serveer ze met vers fruit of een bolletje ijs voor een echt feestje!

Ik ben echt gek op pannenkoeken bakken. Zo maak ik heel een glutenvrije kwark variant maar ook graag een hartige variant. Laatst kwam ik er alleen achter dat ik helemaal nog geen recept online had staat voor American pancakes. Daar moest verandering in komen…

Glutenvrij ontbijten met American pancakes

Het enige nadeel van die lekkere, fluffy American pancakes vind ik dat ze in zulke grote getallen kommen. Dit heb ik aangepast tot een mooi een-persoon portie waar jij heerlijk mee kunt ontbijten.

De pancakes zijn weer glutenvrij en lactosevrij te maken. Verder zijn de pancakes snel klaar en kun je ze ook heel goed van te voren maken. De pancakes zijn namelijk zowel warm als koud heel erg lekker!

Wat Serveer jij bij deze stapel american pancakes? Ik ga graag voor verse frambozen en blauwe bessen of gebakken appel. En dan met lactosevrij yoghurt en wat siroop! Maar je mag mij dit ook prima serveren met een bolletje ijs en wat chocolade… Krijg gelijk weer zin om deze stapel te gaan bakken!

American pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, pancakes
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 40 gr boekweitmeel

 • 1 ei

 • 50 ml (amandel)melk

 • 1/2 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • Optioneel: 1 tl suiker

Bereidingswijze

 • Scheid het eiwit van het ei en klop dit in een vetvrij kom stijf
 • Giet de melk, het eidooier, het meel en het bakpoeder erbij en mix kort maar wel zo lang tot je geen klontjes meer hebt
 • Verwarm een koekenpan zonder boter op het vuur
 • Draai het vuur naar middelmatig en schep een hoopje beslag in de pan
 • Draai de pancake om als de bovenkant begint te bubbelen en bak de andere kant nog een minuutje
 • Ga zo door tot al je gemaakte beslag op is en serveer met jouw favoriete toppings

P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere pancake recepten gaat maken. Laat je mij dit weten of zien? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Op deze pagina heb ik nog veel meer glutenvrije ontbijt inspiratie. Van makkelijk tot heel uitgebreid en van havermout tot ontbijttaartjes!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*